Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ενας αυξημένος αριθμός Ινδών θα υποβάλει αίτηση για βίζα Σένγκεν φέτος, σύμφωνα με την VFS Global. Η εταιρεία παροχής βίζας αναμένει υψηλότερα επίπεδα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η άνοδος του ενδιαφέροντος μεταξύ των Ινδών για αίτηση για βίζα Σένγκεν συνδέεται στενά με την αυξημένη χωρητικότητα σε πολλές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι αιτήσεις για βίζα θα είναι σημαντικά υψηλότερες από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό θα γίνει γιατί υπάρχουν πλέον περισσότερα ραντεβού για Ινδούς.

Οι Ινδοί αναμένεται να μην υπόκεινται σε μεγάλους χρόνους επεξεργασίας φέτος. Η VFS Global είπε ότι οι χώρες Σένγκεν έχουν προσλάβει επιπλέον προσωπικό και ορισμένες έχουν αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων ραντεβού. Οι Ινδοί θα μπορούν να μάθουν την απόφαση σχετικά με την αίτηση τους σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η Ελβετία έχει 25% περισσότερα ραντεβού και τα έχει κατανείμει πλήρως κατά τη διάρκεια του έτους αντί να τα περιορίζει σε δύο έως τρεις μήνες.
Επίσης, η Αυστρία έχει κατανομή μεγαλύτερου αριθμού ραντεβού σε ινδικές αιτήσεις και την επιτάχυνση του χρόνου διεκπεραίωσης.

Πέρυσι, η VFS Global στην Ινδία είδε 16% περισσότερες αιτήσεις για βίζα από ό,τι το 2022, φτάνοντας το 93% των επιπέδων του 2019.
Αυτές οι αιτήσεις βίζας δεν έγιναν μόνο για τις χώρες Σένγκεν. Ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων υποβλήθηκε μεταξύ άλλων για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ολλανδία και την Ελβετία.