Από την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των αυστραλιανών συνόρων, οι αναζητήσεις για τα διεθνή σύνορα της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 180% παγκοσμίως, ενώ οι «πτήσεις προς την Αυστραλία 2022» αυξήθηκαν κατά 50%, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα Next Vacay.

Σύμφωνα με τον Naveen Dittakavi, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Next Vacay, «Με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ανακοινώθηκαν από πολλές χώρες τους τελευταίους μήνες, αναμένεται επαναλειτουργία των αυστραλιανών συνόρων. Η Αυστραλία είχε ισχυρή ανταπόκριση στη δημόσια υγεία απέναντι στον COVID-19 και κατέγραψε λίγο περισσότερους από 1.300 θανάτους-ένα νούμερο που μπορούν να αποδώσουν στους αυστηρούς κανόνες των συνόρων τους ».

Οι πολίτες περίμεναν υπομονετικά να επισκεφθούν συγγενείς μετά από 18μηνη απαγόρευση που άφησε χιλιάδες ανθρώπους να παραμείνουν άπραγοι.

Τα ταξίδια για τουρισμό εξακολουθούν να επιτρέπονται, με τους Αυστραλούς πολίτες και μόνιμους κατοίκους να επιστρέφουν πρώτα μετά από καραντίνα για 7 ημέρες. Αυτοί οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν επίσης στους Αυστραλούς πολίτες που εξαιρούνται από τον εμβολιασμό – όπως παιδιά και άτομα με ιατρικές εξαιρέσεις – να ταξιδέψουν. Χωρίς τουρίστες, η πτήση προς την Αυστραλία θα εξακολουθήσει να είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.