Ως μέρος της ανάκαμψης μετά την COVID-19, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πρόσθετη οικονομική βοήθεια 78 εκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των αερομεταφορών της Αυστραλίας.

Κατά την ανακοίνωση του Πλαισίου Ανάκαμψης της Αεροπορίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπάρναμπι Τζόις τόνισε ότι ο ισχυρός περιφερειακός τομέας των αερομεταφορών είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική ευημερία της χώρας.

Αντί για εμπορικές αεροπορικές εταιρείες, το πλαίσιο στοχεύει συγκεκριμένα μικρότερα αεροδρόμια και επιχειρήσεις γενικής αεροπορίας.

Θα υπάρξει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αερομεταφορείς γενικής αεροπορίας και ψυχαγωγίας που εγκαθιστούν «σημαντική τεχνολογία ενίσχυσης της ασφάλειας» στα αεροσκάφη τους και βελτιώνουν τα αποτελέσματα ασφάλειας.

Θα υπάρξουν επίσης επιπλέον 29 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Προγράμματος Περιφερειακών Αεροδρομίων για τη βελτίωση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας στα περιφερειακά αεροδρόμια και αεροδρόμια της Αυστραλίας, καθώς και 15 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για την αναβάθμιση των πιο απομακρυσμένων αεροδρομίων της Αυστραλίας στο πλαίσιο της νέας αναβάθμισης απομακρυσμένου αεροδρομίου Πρόγραμμα.

Τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευτεί για την επέκταση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας Women in the Aviation Industry, η οποία υποστηρίζει προγράμματα που στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των γυναικών που απασχολούνται στον κλάδο.

Αυτά τα νέα κεφάλαια θα συμπληρώσουν μια υπάρχουσα πρωτοβουλία 32,6 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστή ως Πρόγραμμα Αναδυόμενων Συνεργασιών Τεχνολογίας Αεροπορίας, που στοχεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών αερομεταφορών, όπως τα drones και τις εναλλακτικές λύσεις χαμηλών εκπομπών.

Τα πρόσθετα κεφάλαια συμπληρώνουν σχεδόν 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατική βοήθεια που παρέχεται στον κλάδο των αερομεταφορών από την αρχή της πανδημίας.