Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ με τις περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων κατέταξε σε πρόσφατη έρευνά της η IPK103

Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ για να εντοπίσει τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση, αυτά με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις και εκείνα με τις περισσότερες ακυρώσεις.

Τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Τα κορυφαία πέντε πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ είναι το Hartsfield-Jackson Atlanta International, το Dallas/Fort Worth International, το Denver International, το Chicago O’Hare International και το Los Angeles International, αντίστοιχα.

Τα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

Τα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις αναχωρήσεων είναι το Fort Lauderdale-Hollywood International, ακολουθούμενο από το McCarran International (Λας Βέγκας, Νεβάδα), το Orlando International, το Denver International, το Baltimore/Washington International Thurgood Marshall και το Chicago Midway International.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, μια πτήση ταξινομείται ως καθυστερημένη εάν αναχωρεί 15 λεπτά ή περισσότερο μετά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Ποια αεροδρόμια έχουν τις περισσότερες ακυρωμένες πτήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, τα πέντε κορυφαία αεροδρόμια των ΗΠΑ με τον μεγαλύτερο αριθμό ακυρωμένων πτήσεων είναι το Dallas Love Field, το Fort Lauderdale-Hollywood International, το Newark Liberty International (Νιούαρκ, Νιου Τζέρσεϊ), το LaGuardia (Νέα Υόρκη) και το Dallas/Fort Worth International.

Πρόθυμοι να πληρώσουν για ευκολία στην πτήση τους οι Αμερικανοί

Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός έχει διαθέσει 892 δολάρια για πτήσεις το 2023. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες υπολογίζουν κατά μέσο όρο 2.005 δολάρια για αυτές τις γιορτές.

Σχεδόν το 45%, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πόντους ή ανταμοιβές για να εξοικονομήσει ταξίδια, με αποτέλεσμα μια μέση εξοικονόμηση 515 δολαρίων ανά άτομο το 2023.

Ωστόσο, το 84% των Αμερικανών δεν σκοπεύουν να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τρεις στους τέσσερις ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για άνεση και ηρεμία, επιλέγοντας συχνά απευθείας πτήσεις. Επιπλέον, το 62% είναι ανοιχτό να ξοδέψει περισσότερα για να εξασφαλίσει θέσεις δίπλα σε μέλη της οικογένειας κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών.