Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επισκεφθεί κανείς ένα θρυλικό, παγκοσμίου φήμης τουριστικό αξιοθέατο και να απογοητευτεί εντελώς.

Η εμπειρία αυτή σαφώς και αξίζει την αναφορά παραπόνων. Στο πλαίσιο αυτό η TripAdvisor ανέλυσε περισσότερες από 80.000 αρνητικές κριτικές της για διάσημες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας ποια αξιοθέατα έχουν λάβει τα περισσότερα αρνητικά σχόλια όλα αυτά τα χρόνια.

Από το Στόουνχεντζ μέχρι τις πυραμίδες της Γκίζας, αυτά είναι τα τουριστικά σημεία με τα περισσότερα παράπονα όλα αυτά τα χρόνια.

Καταρχήν, το Hollywood Walk Το of Fame αποκαλύφθηκε ως το τουριστικό αξιοθέατο με τις περισσότερες αρνητικές κριτικές 20% των κριτικών του να λαμβάνουν μόνο ένα ή δύο αστέρια.

Ακολούθησε το Παλάτι των Βερσαλλιών και το Στόουνχεντζ, αναφέρει η έκθεση.

Πίσω στη δυτική Καλιφόρνια, το εμβληματικό σήμα του Χόλιγουντ έχει παρουσιαστεί στην τηλεόραση, τις ταινίες, τα τραγούδια και πολλά άλλα, καθιστώντας το κορυφαίο πόλο έλξης επισκεπτών. Παρόλα αυτά, από 7675 διαδικτυακές κριτικές, έλαβε τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κριτικών ενός ή δύο αστέρων με 6%.

Το 5% των κριτικών για τα επόμενα τρία αξιοθέατα είναι αξιολογήσεις ενός ή δύο αστέρων, αλλά ο συνολικός αριθμός των κριτικών είναι διαφορετικός.

Το Big Ben του Λονδίνου έχει 31.783 κριτικές στο TripAdvisor, αλλά το 5% από αυτές είναι ενός ή δύο αστέρων.

Ο Λευκός Οίκος έχει 8.130 κριτικές και το 5% από αυτές είναι βαθμολογίες ενός ή δύο αστέρων και ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία έχει 14.633 κριτικές, εκ των οποίων το 5% είναι αξιολογήσεις ενός ή δύο αστέρων.

Το τουριστικό αξιοθέατο με τις περισσότερες κριτικές ήταν το Empire State Building, με συνολικά 92.362 κριτικές στο TripAdvisor.

Αλλά φαίνεται ότι το ορόσημο των 102 ορόφων δεν είναι το μόνο που πιστεύουν οι επισκέπτες, καθώς το 4% των επισκεπτών άφησε βαθμολογίες ενός ή δύο αστέρων.

Ο ιστότοπος του Empire State Building αναφέρει ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Χτισμένες τον 26ο αιώνα π.Χ., οι Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο προσελκύουν περισσότερους από 14,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και αποτελούσαν μέρος των αρχικών Επτά Θαυμάτων του Αρχαίου Κόσμου.

Παρά τη μυστηριώδη ιστορία τους, το 4% από τις 8.142 κριτικές που έχουν απομείνει στο TripAdvisor είναι αξιολογήσεις ενός ή δύο αστέρων.

Συμπληρώνοντας τα 10 κορυφαία αξιοθέατα με τις περισσότερες κριτικές στον κόσμο υπάρχει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο.

Το 3% από τις 29.303 κριτικές ήταν βαθμολογίες ενός ή δύο αστέρων, καθώς και περισσότερα από 50.000 άτομα επισκέπτονται το Παλάτι ως καλεσμένοι για εκδηλώσεις όπως συμπόσια, γεύματα και δείπνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βασιλικής Οικογένειας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα, το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι το τουριστικό αξιοθέατο με τις λιγότερες αρνητικές κριτικές, καθώς μόνο 114 από τις 23.785 κριτικές του έχουν βαθμολογηθεί με ένα ή δύο αστέρια.

Το Διαδίκτυο έχει καταστήσει εύκολο να μοιραστούμε τις απόψεις μας στο διαδίκτυο, τόσο θετικές όσο και αρνητικές, και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα χέρια μας, αυτός ο τρόπος ζωής είναι απίθανο να εξαφανιστεί σύντομα.

Η λίστα με τα τουριστικά αξιοθέατα με τα περισσότερα αρνητικά σχόλια παγκοσμίως :

  1. Hollywood Walk of Fame, ΗΠΑ.
  2. Παλάτι των Βερσαλλιών, Γαλλία.
  3. Στόουνχεντζ, Ηνωμένο Βασίλειο.
  4. Το έμβλημα του Hollywood, ΗΠΑ.
  5. Big Ben, Ηνωμένο Βασίλειο.
  6. Ο Λευκός Οίκος, ΗΠΑ.
  7. Πύργος της Πίζας, Ιταλία.
  8. Empire State Building, ΗΠΑ.
  9. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος.
  10. Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο.