Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με τα solo ταξίδια σε άνοδο, έρευνα της Planet Cruise αποκαλύπτει τους κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο για όσους λατρεύουν τις μοναχικές διακοπές. Τα αποτελέσματα σε 56 χώρες παγκοσμίως βασίστηκαν σε παράγοντες όπως:

  • Ποσοστά ασφάλειας.
  • Δείκτη φιλικότητας.
  • Μέσο κόστος ξενοδοχείου ανά διανυκτέρευση.
  • Αριθμό ομαδικών δραστηριοτήτων.
  • Αριθμό σε αξιοθέατα.
  • Κόστος εισιτηρίου δημόσιας συγκοινωνίας μονής διαδρομής.

Η έρευνα δείχνει ότι το 54% σκέφτεται να πάει ένα ταξίδι μόνος του φέτος. Αν και οι προορισμοί είναι αρκετοί, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες συχνά αναζητούν ασφαλή και οικονομικά μέρη.

Αυτά είναι τα ιδανικά hotspots στον κόσμο για solo ταξίδια

Σύμφωνα με την Planet Cruise στις τρεις πρώτες θέσεις είναι το Τόκιο στην Ιαπωνία ως το καλύτερο hotspot για solo ταξιδιώτες, ακολουθούμενο από την Πράγα της Τσεχίας και το Πεκίνο στη Κίνα.

  • Το Τόκιο έχει τα περισσότερα αξιοθέατα (10.000) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στη λίστα.
    Με την τέταρτη καλύτερη βαθμολογία ασφαλείας 76, είναι ένας σχετικά ασφαλής προορισμός για μεμονωμένα ταξίδια.
  • Η Πράγα, γνωστή για τη γοτθική αρχιτεκτονική και τα πλακόστρωτα δρομάκια της, κατέχει τη δεύτερη θέση.
    Έχει τον δεύτερο καλύτερο δείκτη φιλικότητας με βαθμολογία 62 και τον πέμπτο καλύτερο δείκτη ασφάλειας 75,3.
  • Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Πεκίνο. Με 2.000 ομαδικές εκδρομές και μέσο κόστος διαμονής 120 δολάρια τη βραδιά, η πόλη είναι αρκετά προσιτή.
σόλο ταξίδι
Πηγή: Planet Cruise

Οι solo ταξιδιώτες που αναζητούν ασφάλεια, θα πρέπει να επιλέξουν το Μόναχο, το οποίο έχει βαθμολογία ασφαλείας 79,2, ακολουθούμενο από το Χονγκ Κονγκ και το Τσιάνγκ Μάι.

Ωστόσο, όσοι αναζητούν προορισμούς με προϋπολογισμό, θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την Πατάγια, η οποία προσφέρει δωμάτια με μόλις 37,5 δολάρια ή άλλους ασιατικούς προορισμούς όπως η Καλκούτα, το Τσιάνγκ Μάι και η Κουάλα Λουμπούρ.

Όσοι θέλουν να πάνε για διακοπές όπου μπορούν να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, η Ρώμη έχει 5.000 ομαδικές εκδρομές ενώ η Βιέννη έχει τον υψηλότερο δείκτη φιλικότητας στο 64.

Για τους λάτρεις των τουριστικών αξιοθέατων, το Τόκιο είναι η προτεραιότητα ή το Λονδίνο και το Παρίσι (για ταξίδια στην Ευρώπη), καθώς και οι δύο προσφέρουν περίπου 8.000 πράγματα να κάνουν και να δουν οι ταξιδιώτες.