Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η επιλογή του σωστού προορισμού στο πρώτο solo ταξίδι είναι καταλυτική για την εμπειρία. Στις μεμονωμένες αποδράσεις από την επικοινωνία μέχρι τη μετακίνηση, υπάρχουν πολλά άγνωστα που θα πρέπει να πλοηγηθείτε μόνοι σας.

Ωστόσο, οι χρήστες στο ταξιδιωτικό φόρουμ του Reddit προτείνουν τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για όσους ταξιδεύουν μόνοι για πρώτη φορά.
Πρόκειται για προορισμούς στην Γηραιά Ήπειρο με καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις, φιλικούς ντόπιους και ελάχιστους γλωσσικούς φραγμούς. Τα καλύτερα μέρη σε Ευρώπη για το πρώτο solo ταξίδι, είναι:

Με το τρένο σε ιστορικές πόλεις και πανέμορφες τοποθεσίες στην Ανδαλουσία της Ισπανίας

Η αυτόνομη κοινότητα της Ανδαλουσίας στη νότια ακτή της Ισπανίας είναι γεμάτη με ιστορικές παλιές πόλεις, οικονομικούς προορισμούς και εκπληκτική φύση, ενώ έχει καλή σύνδεση με τη δημόσια συγκοινωνία.

Αυτό είναι εξαιρετικό για μεμονωμένους τουρίστες που θέλουν να πλοηγηθούν μόνοι τους χωρίς το άγχος και το κόστος της οδήγησης στο εξωτερικό.

Ένας χρήστης αναφέρει ότι «ένα ταξίδι στη Μάλαγα, τη Ρόντα, τη Σεβίλλη, την Κόρδοβα, τη Γρανάδα είναι πολύ εύκολο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ένας άλλος προτείνει να πάρετε το τρένο για την Ανδαλουσία από τη Μαδρίτη προς το Τολέδο, την Κόρδοβα και τη Σεβίλλη. Τονίζει «μην το χάσετε αυτό», ενώ συμφωνεί ένας άλλος, λέγοντας πως «πάντα δίνω μια σύσταση για την Κόρδοβα. Πραγματικά ένα μοναδικό μέρος.»

Επίσης στην Ανδαλουσία υπάρχουν μερικά πολύ ωραία μέρη για πεζοπορία, αν θέλετε να είστε στη φύση.
Από τις χιονισμένες κορυφές της Σιέρα Νεβάδα μέχρι το αρχαίο δάσος του φυσικού πάρκου Sierra de Grazalema, τις υποτροπικές παραλίες της Γρανάδας μέχρι την άγρια ​​ομορφιά της ερήμου Αλμερία, υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε τύπο solo περιηγητή.

Φθηνά από πόλη σε παραλία στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία κατατάσσεται υψηλά ως κορυφαίος προορισμός. Οι χρήστες του Reddit προτείνουν να ξεκινήσετε από το Πόρτο, το σπίτι του κρασιού πορτ. Είναι «βατό και οι ντόπιοι είναι υπέροχοι», λένε.
Από εκεί μπορείτε να πάρετε το τρένο για τη Λισαβόνα για «εξαιρετικό» και «φθηνό» φαγητό, με πολλούς αγγλόφωνους να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας.

Για περισσότερη εξοικονόμηση χρημάτων, αποκτήστε την κάρτα Lisboa Card, ένα πάσο που καλύπτει τη μεταφορά, τις εκπτώσεις και την είσοδο σε περισσότερα από 50 μουσεία και μνημεία.
Όπως συνιστούν «μόλις χορτάσετε τη ζωή στην πόλη, συνεχίστε νότια προς τις παραλίες του Ατλαντικού του Αλγκάρβε, προσβάσιμες σε τρεις ώρες με το τρένο.»

Εξερευνήστε αρχαίους ναούς και χρυσές παραλίες σε Μάλτα

Η Μάλτα συνιστάται ιδιαίτερα για τους Αγγλόφωνους που ανησυχούν για την επικοινωνία. Τα αγγλικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της χώρας μαζί με τα μαλτέζικα.

Το νησί μπορείτε να εξρευνήσετε εύκολα με λεωφορείο ή ταξί. «Μεγάλες, μοντέρνες ή πανέμορφες ιστορικές πόλεις, υπέροχες παραλίες και εξοχή, προσβάσιμες μέσα σε μια ώρα περίπου από το ξενοδοχείο σας», επισημαίνει ένας χρήστης.

Οπως υπογραμμίζεται «μην αφήνετε όμως το μικρό μέγεθος της χώρας να σας ξεγελάσει, με τρία νησιά προς εξερεύνηση, δεν θα βαρεθείτε.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το αρχαίο συγκρότημα ναών Ggantija στο Γκόζο, του οποίου οι μεγαλιθικές κατασκευές είναι πάνω από χίλια χρόνια παλαιότερες από τις πυραμίδες της Γκίζας.»

Αντλώντας έμπνευση από τις κουλτούρες όλης της Μεσογείου, η γαστρονομία της χώρας βασίζεται σε  ιταλικές και βορειοαφρικανικές επιρροές.