Τα πιο ακριβά luxury ξενοδοχεία στον κόσμο κατέδειξε σε πρόσφατη έρευνά του το περιοδικό TravelMag. Συνέκρινε τις τιμές σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο για αυτό το καλοκαίρι.

Τα ευρήματά του βασίζονται στην ελάχιστη τιμή για δύο άτομα που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή θέρετρο αυτόν τον Αύγουστο.

Με ελάχιστη τιμή 6.851 $ ανά διανυκτέρευση, το North Island Lodge, που βρίσκεται σε ένα αποκλειστικό ιδιωτικό νησί, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης. Ένα από τα πιο πολυτελή θέρετρα της περιοχής, διαθέτει 11 πολυτελείς βίλες διάσπαρτες κατά μήκος παρθένων παραλιών, καθώς και πολλά εστιατόρια, ένα σπα και πολλές ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις, κουπί επιβίβασης και θαλάσσιο καγιάκ.

Δεύτερο και τρίτο στην κατάταξη είναι το One & Only Gorilla’s Nest στη Ρουάντα και το νησί Como Laucala στα Φίτζι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν $6.800 και $6.440 ανά διανυκτέρευση, αντίστοιχα, αυτό το καλοκαίρι.

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες της οροσειράς Virunga Volcano, το One & Only Gorilla’s Nest είναι ένα πραγματικό κομψό καταφύγιο στη ζούγκλα, που περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο και διαθέτει πολυτελή καταλύματα, εξωτερική πισίνα, σπα και γυμναστήριο. Είναι επίσης μια δημοφιλής βάση για εντοπισμό γορίλων και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για εκδρομές απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία αυτό το καλοκαίρι είναι αρκετά αφρικανικά καταφύγια σαφάρι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τη μέρα τους αναζητώντας εξωτικά πλάσματα προτού επιστρέψουν στα καταλύματά τους για να χαλαρώσουν στη σύγχρονη πολυτέλεια.

Στην πραγματικότητα, η Αφρική αντιπροσωπεύεται στα ευρήματα της έρευνας από όχι λιγότερα από 5 από τα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, έχουν μόλις 1 θέρετρο στο top 10 – το θέρετρο Amangiri στο Canyon Point της Γιούτα.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία και θέρετρα στον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

Οι τιμές που αναφέρονται αντικατοπτρίζουν την ελάχιστη τιμή διανυκτέρευσης για δύο άτομα σε κάθε αντίστοιχο κατάλυμα για την περίοδο από 1 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2022.

  1. North Island (Σεϋχέλλες) 6.851 $.
  2. One & Only Gorilla’s Nest (Ρουάντα) 6.800 $.
  3. Νησί Como Laucala (Φίτζι) 6.440 $.
  4. Singita Grumeti Sasakwa Lodge (Τανζανία) 5.800 $.
  5. Amangiri (Ηνωμένες Πολιτείες) 4.913 $.
  6. Singita Lebombo Lodge (Νότια Αφρική) 4.688 $.
  7. Belmond Eagle Island Lodge (Μποτσουάνα) 4.550 $.
  8. Kudadoo Maldives Private Island (Μαλδίβες) 4.473 $.
  9. Singita Boulders Lodge (Νότια Αφρική) 4.456 $.

10.Singita Ebony Lodge (Νότια Αφρική) 4.456 $.