Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ιδιοκτησία ή η ναύλωση ενός σούπερ γιοτ είναι συχνά το απόλυτο σύμβολο πλούτου και επιτυχίας.

Το superyacht είναι ένα πολυτελές σκάφος, συνήθως μήκους άνω των 80 ποδών, για κρουαζιέρες αναψυχής. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από ένα πολυτελές θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

Με luxury χώρους και ανέσεις, οι κροίσοι ανά τον κόσμο πληρώνουν αδρά για τα ταξίδια τους με αυτό τον πολυτελή τρόπο. Απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα, την αίσθηση της ελευθερίας στην θάλασσα και την εξερεύνηση σε εξωτικούς προορισμούς για λίγους.

Τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο ονομάζονται superyachts λόγω του μεγέθους τους, των πολυτελών ανέσεων και φυσικά της τιμής τους.

Τα 10 μεγαλύτερα, πιο εντυπωσιακά και πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο, αποκαλύπτει το RankRed.

1. History Supreme – 4.8 δις δολάρια

Το History Supreme είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο, superyacht στον κόσμο. Ανήκει στον Robert Knok, έχει μήκος 100 πόδια και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατασκευαστεί. Ο “παράγοντας wow” είναι τα 10.000 κιλά ατόφιου χρυσού και πλατίνας που διακοσμούν την τραπεζαρία, το κατάστρωμα, τα κάγκελα, τις σκάλες και την άγκυρα.

Η κύρια σουίτα διαθέτει έναν τοίχο από μετεωρίτη, ένα άγαλμα από οστά Τυραννόσαυρου Ρεξ, ένα ενυδρείο τοίχου από χρυσό 24 καρατίων βάρους 68 κιλών, ενώ ένα μπουκάλι ποτού είναι διακοσμημένο με ένα σπάνιο διαμάντι 18,5 καρατίων.

2. Eclipse – 1.5 δις δολάρια

Το superyacht Eclipse, ιδιοκτησίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Roman Abrahamovic, διαθέτει εκπληκτικά και ανησυχητικά, χαρακτηριστικά.

Εχει δύο ελικοδρόμια, κινηματογράφο, εστιατόριο, ντίσκο, κομμωτήριο και σαλόνι ομορφιάς, 24 καμπίνες επισκεπτών, δύο πισίνες, αίθουσα χορού, υδρομασάζ, ένα μίνι υποβρύχιο, ένα σύστημα πυραύλων ανίχνευσης εισβολέων, θωρακίσεις, αλεξίσφαιρα παράθυρα και τέλος, μια ασπίδα κατά των paparazzi με σαρωτικές ακτίνες λέιζερ.

Το σκάφος κατασκευάστηκε από την Blohm and Voss, σχεδιάστηκε από τον Terence Disdale και εκτείνεται σε μήκος 533 ποδιών.

3. Streets of Monaco – 1.1 δις δολάρια

Αυτό το πολυτελές γιοτ μήκους 500 ποδιών είναι ο ορισμός του extra. Περιλαμβάνει αρκετές μινιατούρες γνωστών αξιοθέατων από το ίδιο το Μονακό.

Αποκαλείται “πλωτή πόλη” και έχει τριώροφη κρεβατοκάμαρα με ιδιωτικό ανελκυστήρα, γραφείο, ηλιόλουστες βεράντες, μπαλκόνια, καφέ-μπαρ, μίνι καταρράκτη, μπάρμπεκιου, υποβρύχιο κατάστρωμα θέασης, ελικόπτερα, υποβρύχια, σουίτες επισκεπτών, καμαρίνια, αίθουσες υποδοχής και πολλά άλλα.

4. Azzam – 600 εκατ. δολάρια

Με μήκος 590 πόδια, το Azzam είναι το μακρύτερο πολυτελές γιοτ στον κόσμο αλλά και ένα από τα ταχύτερα. Ανήκει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η εσωτερική διακόσμηση και ο σχεδιασμός του έχουν γίνει σε γαλλικό στυλ από τον Christophe Leonie.

5. Topaz – 527 εκατ. δολάρια

Το superyacht Topaz, ιδιοκτησίας του Shaikh Mansour, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Lurssen Yachts το 2012.

Το σκάφος διαθέτει οκτώ καταστρώματα για διάφορες εξωτικές εμπειρίες θέασης και το εσωτερικό του περιλαμβάνει ένα μεγάλο τζακούζι, πλήρη κλιματισμό, υποβρύχιο φωτισμό, δύο ελικοδρόμια, ένα σύγχρονο γυμναστήριο, κινηματογράφο και μια αίθουσα συνεδριάσεων για επαγγελματικούς σκοπούς.

6. Motor Yacht A – 440 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Motor Yacht A ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Andrey Melnichenko και μοιάζει περισσότερο με πολεμικό πλοίο stealth ή στρατιωτικό υποβρύχιο παρά με πολυτελές γιοτ.

Ο αρχιτέκτονας Martin Francis και ο σχεδιαστής Philippe Stark κατασκεύασαν το σκάφος μαζί με την Blohm and Voss στο Κίελο.

Το παραπλανητικό εξωτερικό του σκάφους 400 ποδιών στεγάζει μια κύρια κρεβατοκάμαρα, έναν όροφο ντίσκο, έξι σουίτες επισκεπτών και κινούμενους τοίχους για να μετατρέπονται γρήγορα οι σουίτες των επισκεπτών σε καμπίνες.

7. Dubai – 400 εκατ. δολάρια

Το πολυτελές γιοτ του Ντουμπάι πήρε το όνομά του από τη χώρα καταγωγής του και πιστεύεται ότι ανήκει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το σκάφος ναυπηγήθηκε από την Blohm and Voss, ενώ οι εξωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν από τον Andrew Winch και οι εσωτερικοί από την Platinum Yachts.
Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μια πισίνα με μωσαϊκό, ελικοδρόμιο, πλατφόρμες ηλιοθεραπείας, τζακούζι, χώρο για 155 επισκέπτες, μεγάλο κοινωνικό χώρο κάτω από το κατάστρωμα σε δύο επίπεδα και σαλόνι VIP.

8. Serene – 330 εκατ. δολάρια

Στην ιδιοκτησία του πρίγκιπα Mohammed bin Salman της Σαουδικής Αραβίας, αυτό το πολυτελές γιοτ ιταλικού σχεδιασμού διαθέτει πολλαπλά καταστρώματα.

Έχει πισίνα με θαλασσινό νερό, δύο ελικοδρόμια, μια πίστα χορού, ένα υποβρύχιο, μια πισίνα σπα, μια αίθουσα χιονιού, μια αίθουσα ατμού, χώρους παιχνιδιού για τους πλούσιους επισκέπτες και μια υποβρύχια αίθουσα θέασης.

9. Radiant – 320 εκατ. δολάρια

Το μήκους 360 ποδιών Radiant ανήκει στον δισεκατομμυριούχο έμπορο αυτοκινήτων Abdullah Al Futtaim από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το σούπερ γιοτ διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός ρετιρέ, όπως πισίνες, beach club, ελικοδρόμια προσγείωσης ελικοπτέρων, αίθουσα μασάζ, κινηματογράφο, κλιματισμό, πλήρες γυμναστήριο και τζακούζι στο κατάστρωμα. Διαθέτει επίσης ένα ισχυρό κανόνι νερού για λόγους προστασίας.

10. Al Said – 300 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Al Said ανήκει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ομάν και λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα σούπερ γιοτ στον κόσμο, με εκτόπισμα 15.850 τόνων και εντυπωσιακό μήκος 508,53 πόδια.

Το πολυτελές γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 70 καλεσμένους, μια ορχήστρα 50 ατόμων και 154 μέλη πληρώματος ανά πάσα στιγμή, άρα άφθονο χώρο για πάρτι.