Οι συνεχιζόμενες απειλές για την υγεία και την ασφάλεια λόγω COVID-19 αποτελούν τις βασικές ανησυχίες των εταιρικών ταξιδιωτών σύμφωνα με έρευνα της SAP Concur. Παράλληλα είναι υψηλό το ενδιαφέρον τους για την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν πιο οικολογικών ταξιδίων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.050 επαγγελματίες ταξιδιώτες στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια επιστρέφουν με σταθερό ρυθμό, οι επιπτώσεις της άνευ προηγουμένου κρίσης υγείας μπορούν ακόμα να γίνουν αισθητές, ειδικά στις χώρες της Ασίας & Ειρηνικού (APAC).

Η υγεία και η ασφάλεια παραμένει η κύρια ανησυχία για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες (63%, σε σύγκριση με 52% παγκοσμίως), σημαντικά υψηλότερη από την επόμενη πιο κοινή ανησυχία— την αβεβαιότητα σχετικά με την αλλαγή των ταξιδιωτικών πολιτικών (25%).

Σχεδόν δύο στους πέντε επαγγελματίες ταξιδιώτες των χωρών APAC (38%) ανέφεραν ότι το ίδιο το ταξίδι – αντί για τα στάδια πριν ή μετά το ταξίδι – είναι τώρα το πιο αγχωτικό στάδιο του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης της προσωπικής τους ασφάλειας και υγείας. Πρόκειται για αύξηση 4% από 34% το 2021.

Οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες APAC συνεχίζουν να αναμένουν ευέλικτες ρυθμίσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους ενώ ταξιδεύουν, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από το 2021. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους περιλαμβάνει την επιλογή του τρόπου ταξιδιού που προτιμούν (49%, έναντι 43% το 2021) και τα καταλύματα (49%, ίδιο με το 2021).

Περισσότεροι από δύο στους πέντε (43%) αναμένουν από την εταιρεία τους να τους επιτρέψει να αποφασίσουν πόσο θα διαρκέσει το ταξίδι τους (σε σύγκριση με το 38% παγκοσμίως).

Ομοίως, το 41% ​​θεωρεί απαραίτητο να έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση ταξιδιών απευθείας μέσω ιστοσελίδων προμηθευτών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς του (σε σύγκριση με το 37% παγκοσμίως), και το 39% αναμένει ότι θα είναι σε θέση να αλλάξει τα ταξιδιωτικά σχέδια χωρίς επιπτώσεις.

 

Η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα

Η αειφορία γίνεται επίσης όλο και περισσότερο προτεραιότητα για πολλούς επαγγελματίες ταξιδιώτες. Ένα συντριπτικό 95% των επαγγελματιών ταξιδιωτών των χωρών APAC αναζητούν πιο οικολογικά ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες. Περίπου το 43% σχεδιάζει να συνδυάσει κοντινά ταξίδια σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, δίνοντας προτεραιότητα σε εναλλακτικές λύσεις αντί των αεροπορικών ταξιδιών, όπως αυτοκίνητο ή σιδηρόδρομο (37%), και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς (36%).