Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις τελευταίες καλοκαιρινές τάσεις στην κρουαζιέρα, παρουσιάζει η πρόσφατη έκθεση της CruiseCompete.com.

Αποκαλύπτει τις πιο δημοφιλείς γραμμές κρουαζιέρας, πλοία, προορισμούς, λιμάνια και πολλά άλλα εν μέσω της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου.

Η κρουαζιέρα δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλής καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να σαλπάρουν για τις διακοπές τους.

Οι πιο δημοφιλείς γραμμές κρουαζιέρας

Η Royal Caribbean International συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής premium γραμμή κρουαζιέρας, ακολουθούμενη από τη θυγατρική της Royal Caribbean Group Celebrity Cruises και την Carnival Cruise Line.

Η Cunard Line είναι η πιο καυτή γραμμή κρουαζιέρας στο τμήμα πολυτελείας αυτόν τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις Oceania Cruises και Seabourn.

Εν τω μεταξύ, στους ποταμούς του κόσμου, η Viking είναι η πιο περιζήτητη μάρκα, με την American Cruise Lines και την AmaWaterways να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Τα κρουαζιερόπλοια με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Τα πλοία Royal Caribbean παραμένουν τα πλοία με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην κατηγορία premium για να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με το νεότερο πλοίο της σειράς, το Icon of the Seas να δημιουργεί τα περισσότερα αιτήματα για κρατήσεις.

Το Icon ακολουθείται από το Wonder of the Seas, το Allure of the Seas και το Symphony of the Seas.

Στην κατηγορία πολυτελείας, η Queen Elizabeth του Cunard και η Queen Mary 2 είναι οι πιο δημοφιλείς, ακολουθούμενες από το Seabourn Odyssey.
Το American Cruise Lines American Symphony είναι το πιο δημοφιλές κρουαζιερόπλοιο στο ποτάμι, με το Emerald Star της Emerald Cruises και το AmaViola της AmaWaterways να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί

Στην κατηγορία της premium κρουαζιέρας, οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται περισσότερο να εξερευνήσουν τη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική, με τις Μπαχάμες, τις ΗΠΑ και το Μεξικό να κατατάσσονται ως οι κορυφαίες χώρες για επίσκεψη.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης η κορυφαία επιλογή για επιβάτες πολυτελείας αυτόν τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τον Καναδά και την Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι περιζήτητη όσον αφορά την κρουαζιέρα στο ποτάμι, με τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ουγγαρία να πρωτοστατούν.

Τα πιο δημοφιλή λιμάνια κρουαζιέρας

Οι επιβάτες premium κρουαζιέρας έχουν το βλέμμα τους στην Καραϊβική αυτό το καλοκαίρι, με το Royal Caribbean’s Perfect Day στο ιδιωτικό νησί του ΚόκοΚέι και το Νασσάου στις Μπαχάμες να είναι τα πιο δημοφιλή λιμάνια.
Το Κοζουμέλ του Μεξικού συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Οι luxury ταξιδιώτες, εν τω μεταξύ, ενδιαφέρονται για την Αλάσκα, με τα Κέτσικαν, Σίτκα και Τζούνο να είναι τα πιο δημοφιλή λιμάνια για επίσκεψη.

Στα κρουαζιερόπλοια του ποταμού στην Ευρώπη ξεχωρίζουν τα λιμάνια της Βιέννης, της Βουδαπέστης και του Πασάου στη Γερμανία.

Τα πιο περιζήτητα λιμάνια αναχώρησης

Όσον αφορά τα λιμάνια αναχώρησης, οι ταξιδιώτες υψηλής ποιότητας κρουαζιέρας προτιμούν να φύγουν από τη Φλόριντα, καθώς το Μαϊάμι, το Πορτ Κανάβεραλ και το Φορτ Λόντερντεϊλ.

Οι προτιμήσεις των πολυτελών ταξιδιωτών είναι πιο ποικίλες, με το Βανκούβερ, το Μαϊάμι και το Σαουθάμπτον της Αγγλίας να είναι τα πιο δημοφιλή σημεία εκκίνησης.

Η Ευρώπη ηγείται στον τομέα της κρουαζιέρας στον ποταμό, όπου η Βουδαπέστη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι είναι τα πιο περιζήτητα λιμάνια αναχώρησης.

Παράθυρο κράτησης

Οι ταξιδιώτες premium κρουαζιέρας έχουν το μικρότερο παράθυρο κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας κράτηση της απόδρασης τους κατά μέσο όρο 195 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 203 ημέρες για τους επιβάτες πολυτελείας και στις 230 ημέρες για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στο ποτάμι.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Οι επιβάτες κρουαζιέρας στο ποτάμι είναι η πιο πιθανή ομάδα να εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης με ποσοστό 21%.

Αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 19% μεταξύ των ταξιδιωτών πολυτελείας και μόλις στο 17% για τους επιβάτες κρουαζιέρας υψηλής ποιότητας.