Η επιστροφή στη φύση θα κυριαρχήσει στα ταξίδια το 2024 και τα κάμπινγκ θα διαδραματίσουν φυσικά σημαντικό ρόλο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που διεξήχθη από το Campspot, μια διαδικτυακή αγορά για οικογενειακές κατασκηνώσεις, καμπίνες, glamping και σημεία RV.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 3.000 πελάτες του Campspot σε όλη τη Βόρεια Αμερική μεταξύ διαπίστωσε ότι μετά από ένα χρόνο γρήγορου ταξιδιού, οι ταξιδιώτες «αισθάνονται στραγγισμένοι και αποκομμένοι από την ουσία του προορισμούς που επισκέπτονται».

Ένας στους τρεις ερωτηθέντες αισθάνεται άγχος για την οικονομική αβεβαιότητα το επόμενο έτος, με σχεδόν το 70% των ταξιδιωτών να λαχταρούν «μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης στα ταξίδια τους το 2024».

Το calmcation είναι ο καινούργιο όρος στα ταξίδια που επινοήθηκε από το Campspot για να περιγράψει τις διακοπές που παρέχουν στους ταξιδιώτες ένα καταφύγιο από την πολυπλοκότητα και τις αβεβαιότητες της καθημερινής ζωής.

Αυτό παρέχουν τα κάμπινγκ καθώς είναι συχνά πιο κοντά στο σπίτι, πιο προσιτά και βυθισμένα στη φύση — τρία πράγματα που λαχταρούν οι πελάτες του Campspot.

Το 93% των κατασκηνωτών αισθάνονται πιο χαλαροί ή ψυχικά ανανεωμένοι μετά τον χρόνο που αφιερώνουν στο κάμπινγκ σε σύγκριση με άλλα είδη ταξιδιών.

Το 91% των κατασκηνωτών αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο χαλαροί όταν έχουν κάποιου είδους πρόσβαση στο Διαδίκτυο — ακόμα κι αν σκοπεύουν να «αποσυνδεθούν» στο ταξίδι.