Την αποτύπωση του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών σε κρατήσεις μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του πράσινου πιστοποιητικού, το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένουν πλέον οι παράγοντες του τουρισμού.

«Μέσα στο επόμενο 10ήμερο εκτιμούμε ότι θα δούμε τη μετουσίωση της ζήτησης των τουριστών σε κρατήσεις. Είναι σαφές ότι υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα από κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία, το ενδιαφέρον είναι έντονο. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν κλείσει πλέον τα slots τους, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες πτήσεις τελικά θα πραγματοποιηθούν», επισημαίνουν στο tourismtoday πηγές της αγοράς.

Η εικόνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μέχρι στιγμής πάντως, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έχουν προστεθεί μόνο 4 νέα διεθνή δρομολόγια σε σχέση με εκείνα που είχαν προγραμματιστεί το 2020.

Συγκεκριμένα, οι νέες πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι:

  • SkyExpress με προορισμό τη Λάρνακα
  • SkyExpress με προορισμό τις Βρυξέλες. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ξεκινά την επόμενη Κυριακή, στις 28 Μαρτίου.
  • Emirates με προορισμό τη Νέα Υόρκη (Αεροδρόμιο Νιούαρκ). Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ξεκινά στη 1 Ιουνίου.
  • American Airlines με προορισμό τη Νέα Υόρκη (Αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι). Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ξεκινά στις 2 Ιουνίου.

«Το εμβόλιο είναι το κλειδί για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των ταξιδιών. Μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρείες τηρούν στάση αναμονής και με βάση τα δεδομένα οι ταξιδιώτες θα επιλέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα μικρά νησιά, όχι μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα. Ο τουρισμός city break έχει δεχθεί μεγάλη ζημιά», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.