Ο μέσος Αμερικανός πραγματοποίησε έξι διεθνή ταξίδια μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, με το ένα τρίτο να λέει ότι ταξίδεψε ακόμη περισσότερα (34%). Αυτό προέκυψε από έρευνα της OnePoll για λογαριασμό της Delta Vacations.

Παράλληλα, ένας στους οκτώ κάνει διακοπές διεθνώς για πάνω από τρεις εβδομάδες τη φορά.

Επίσης, για τα διεθνή τους ταξίδια οι Αμερικανοί έχουν περάσει τον περισσότερο χρόνο στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική τα τελευταία πέντε χρόνια και τον λιγότερο χρόνο στην Ανταρκτική και την Αφρική.

Τι τους αρέσει να κάνουν στα ταξίδια τους

Περισσότερο από το ένα τέταρτο παραδέχονται ότι τους αρέσει να περνούν χρόνο κάνοντας «τουριστικές» δραστηριότητες (27%).

Το 24% απολαμβάνει να περνά χρόνο με τους ντόπιους.

Το 40% απολαμβάνει έναν συνδυασμό και των δύο.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες ενδιαφέρονται επίσης να μάθουν για τον πολιτισμό μιας ξένης χώρας όσο βρίσκονται εκεί (77%).

 

Για να προετοιμαστούν, το 50% είπε ότι κατέβασε μια εφαρμογή γλώσσας για να προσπαθήσει να εξοικειωθεί με τη γλώσσα της χώρας πριν την επισκεφτεί.

Ωστόσο, το 40% των Αμερικανών παραδέχτηκε ότι το ταξίδι σε άλλη χώρα τους κάνει να νιώθουν νευρικοί.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στον προορισμό τους, όπως κράτηση καταλυμάτων σε ανεπιθύμητη τοποθεσία (48%), λανθασμένη κράτηση κρατήσεων (38%) ή δυσκολία εύρεσης μεταφοράς (33%).

Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι φοβήθηκαν ή ήταν νευρικοί να επισκεφτούν έναν διεθνή προορισμό στο παρελθόν, αλλά άφησαν στην άκρη αυτούς τους φόβους και έφυγαν ούτως ή άλλως (48%), αφήνοντας σχεδόν όλους αυτούς τους ερωτηθέντες χαρούμενους που άδραξαν την ευκαιρία (93%).

Προτιμούν ταξιδιωτικούς πράκτορες

Το να βεβαιωθείτε ότι έχουν τα πάντα σωστά μπορεί να είναι μεγάλη πίεση, γι’ αυτό ίσως το 44% των ταξιδιωτών προτιμά να αφήσει την κράτηση ταξιδιού σε επαγγελματίες όπως ταξιδιωτικούς πράκτορες ή τουριστικούς πράκτορες.

Καλύτερες επιλογές

Σχετικά με τις καλύτερες επιλογές τους για μια άνετη πτήση, θα επέλεγαν πιο άνετες θέσεις (40%) και περισσότερα γεύματα ή σνακ (36%) καλύτερης ποιότητας και ποσότητας (34%).