Σύνταξη tourismtoday.gr

Μεγάλα ονόματα όπως η TUI και η Lufthansa είναι από τις πιο αξιόπιστες ταξιδιωτικές εταιρείες στη Γερμανία.
Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές λιγότερο γνωστές διεθνώς εταιρείες που σημειώνουν υψηλή βαθμολογία στην τελευταία μελέτη Service Value.

Η 10η ετήσια αξιολόγηση από το Market Research Institute κάλυψε 1.809 εταιρείες σε 116 διαφορετικούς τομείς, με βάση 544.970 αξιολογήσεις πελατών σε διαδικτυακή έρευνα.
Οι απαντήσεις «ναι» ή «όχι» σχετικά με το αν εμπιστεύονται τα προϊόντα και/ή τις υπηρεσίες της εταιρείας αποτέλεσαν τη βάση του Δείκτη Εμπιστοσύνης Πελατών (Customer Trust Index).

Top αεροπορικές εταιρείες

  • Η Lufthansa ηγείται της κατάταξης των αεροπορικών εταιρειών.
  • Ακολουθεί η Swiss αλλά σε μεγάλη απόσταση.
  • Η Eurowings, η Condor και η easyjet εξακολουθούν να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης πελατών.

Ο συνολικός μέσος όρος εμπιστοσύνης για τις αεροπορικές εταιρείες είναι επί του παρόντος 63,8.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία μεσαίας αγοράς έχουν υψηλό μέσο όρο εμπιστοσύνης 68,7.
Επωνυμίες που ξεπερνούν αυτό το επίπεδο είναι τα H-Hotels και ακολουθούν τα Holiday Inn, Intercity και Best Western με πολύ υψηλές αξίες.

Στην κατηγορία premium, τα ξενοδοχεία Kempinski, Steigenberger και Maritim είναι όλα πολύ αξιόπιστα και πάνω από τον μέσο όρο των 65,5.

Οι νικητές της κρουαζιέρας

  • Η Aida απολαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης κρουαζιέρων ωκεανών.
  • Ακολουθούν η TUI Cruises και την MSC Cruises με πολύ υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης πελατών.

Το μέσο επίπεδο εμπιστοσύνης για τις εταιρείες κρουαζιέρας στον ωκεανό είναι επί του παρόντος στο 55,3.

Κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες

  • Η TUI απολαμβάνει την υψηλότερη εμπιστοσύνη πελατών μεταξύ των tour operators.
  • Ακολουθούν οι Schauinsland-Reisen και Alltours με πολύ υψηλές βαθμολογίες.
  • Επιπλέον, υψηλό είναι το επίπεδο εμπιστοσύνης στις ADAC Reisen και L’tur, Dertour και FTI.

Ο μέσος όρος των tour operators είναι επί του παρόντος στο 63,3.

Αξιόπιστα ταξιδιωτικά γραφεία

Όσον αφορά στα κανάλια πωλήσεων, ο δείκτης εμπιστοσύνης πελατών για τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι αυτή τη στιγμή στο 60,4.

Η υψηλότερη εμπιστοσύνη πελατών εμφανίζεται στην αλυσίδα DER Reisebüro.
Το TUI Travel Center, το Lufthansa City Center, το Alltours Travel Center και το Galeria Travel απολαμβάνουν πολύ υψηλή εμπιστοσύνη πελατών.

Γενικά, τα ταξιδιωτικά γραφεία επιτυγχάνουν πολύ υψηλές αξίες εμπιστοσύνης. Αντίθετα, η εμπιστοσύνη των πελατών στα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία είναι πολύ χαμηλότερη στο 52,3 κατά μέσο όρο.

Καλύτερα από το μέσο όρο είναι το Holidaycheck.de με το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης πελατών, ενώ τα Ltur.com, Urlaub.check24.de, Ab-ins-blaue.de και Weg.de έχουν επίσης πολύ υψηλά σκορ εμπιστοσύνης πελατών.

Αδύναμο σκορ σε διαδικτυακές πύλες

Η εικόνα στις διαδικτυακές πύλες είναι αποκλίνουσα. Ο Customer Trust Index για τις πύλες κρατήσεων ξενοδοχείων είναι επί του παρόντος 59,3.

Το HRS.de έχει την υψηλότερη εμπιστοσύνη πελατών, ενώ η Booking.com βρίσκεται στη δεύτερη θέση με πολύ υψηλό δείκτη εμπιστοσύνης πελατών.

Αλλά υπάρχει χαμηλότερη εμπιστοσύνη σε άλλα τμήματα. Ο δείκτης εμπιστοσύνης πελατών για πύλες εξοχικών κατοικιών είναι αυτή τη στιγμή στο 53,3.

Το TUIvillas.com έχει την υψηλότερη εμπιστοσύνη πελατών. Άλλοι πάροχοι με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη είναι οι Fewo.de, Travanto.de, Tourist-online.de και Bestfewo.de.

Η χαμηλότερη μέση βαθμολογία εμπιστοσύνης προέρχεται για πύλες πτήσεων με μόλις 50,3. Καλύτερα από το μέσο όρο είναι τα Airline-direct.de, Fluege.de και Billigfluege.de.