Αποχαιρετώντας μια δεκαετία και έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας πλέον σε μια νέα, αναπολούμε τους 9 κορυφαίους προορισμούς που μας απασχόλησαν. Το ντεμπούτο του Instagram τον Οκτώβριο του 2010 κράτησε πολλούς από αυτούς τους προορισμούς στην δημοσιότητα.  Χώρες σε όλο τον κόσμο – από την Ισλανδία έως την Κροατία και την Αυστραλία – κέρδισαν τον θαυμασμό των τουριστών με τα συναρπαστικά αξιοθέατα τους.
Ποιες όμως ήταν οι πιο πολυσυζητημένες; Τις αποκαλύπτει η λίστα του Intrepid Travel, καθώς και τους λόγους που βρέθηκαν στην “πρώτη γραμμή”.

1. Κροατία

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για οποιονδήποτε fan του “Game of Thrones” ότι η Κροατία ήταν ένα must αυτή την τελευταία δεκαετία. Η σειρά μεταμόρφωσε την ήδη όμορφη χώρα σε έναν προορισμό που όλοι ήθελαν να δουν. Τα στοιχεία για τις πτήσεις της Expedia δείχνουν τριψήφια αύξηση για τα μεγαλύτερα τουριστικά σημεία της χώρας του Ντουμπρόβνικ, του Σπλιτ και του Ζάγκρεμπ από το 2015.

2. Ταϊλάνδη

Δεκαπέντε χρόνια μετά από το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία, η Ταϊλάνδη έχει ανακάμψει.
Από την πρωτεύουσα της Μπανγκόκ έως τα απομακρυσμένα θέρετρα, οι τουρίστες θα μπορούσαν να πάνε σε κάθε είδους διακοπές που ήθελαν στην Ταϊλάνδη.

3. Ισλανδία

Αποτελεί αγαπημένο προορισμό των περισσότερων ανθρώπων. Και ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει; Από τα φιόρδ μέχρι τις πηγές φυσικές πηγές που διαθέτει αποτέλεσε το απόλυτο must.

4. Περού

H αρχαία πόλη Machu Picchu είδε τον τουρισμό της να διπλασιάζεται από 700.000 το 2010 σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια το 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Περού. Για φέτος το Περού έχει δεχθεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο τουρίστες, χωρίς να υπολογίζονται ακόμη οι τελευταίοι τρεις μήνες.

5. Γαλλία

Η Γαλλία κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των 10 προορισμών του Dollar Flight Club για την τελευταία δεκαετία.
Το τέλος της προηγούμενης δεκαετία βρήκε την τουριστική βιομηχανία του Παρισιού με τη Notre Dame άδεια για τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα τελευταία 200 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Απριλίου.

6. Αγγλία

Ο τουρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αποτέλεσε τον ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του 2010, σύμφωνα με το VisitBritain.org.
Το Λονδίνο είναι από τους πιο hot προορισμούς. Η πόλη περιλαμβάνει ένα “απαράμιλλο πλούτο αξιοθέατων για τον επισκέπτη, ιστορικά μνημεία, ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, νυχτερινή ζωή και πολλά άλλα”, δήλωσε ο Freddie Julius της Tourist England.

7. Βιετνάμ

Η Ταϊλάνδη μπορεί να ήταν δημοφιλής νωρίτερα τη δεκαετία, αλλά το Βιετνάμ απέκτησε τεράστια δημοτικότητα.

8. Μαρόκο

Το Μαρόκο κατέχει την κορυφή των τοπ προορισμών της εταιρείας Intrepid Travel σε όλο τον κόσμο για το 2010. Η χώρα της Βόρειας Αφρικής είναι πλούσια σε ιστορία και αρχιτεκτονική, για να μην αναφέρουμε τα υπαίθρια παζάρια και τους πολλούς kitesurfer.

9. Αυστραλία

Με το εκπληκτικό νησί Καγκουρό, όπου τα χαριτωμένα ζώα ξεπερνούν τους κατοίκους και πολλές περιοχές της χώρας με άγρια ζωή, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί, η Αυστραλία το 2015 ήταν ο “κορυφαίος διεθνής προορισμός” των Αμερικανών.