Τις πιο φιλικές χώρες για γκει τουρισμό αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά του η γερμανική εταιρεία Spartacus. Οι χώρες έλαβαν βαθμολογία βασισμένη σε μια σειρά παραγόντων. Πιο αναλυτικά εξετάστηκε η ύπαρξη νομοθεσίας κατά των φυλετικών διακρίσεων, του γάμο ομοφυλοφίλων, των δικαιωμάτων για υιοθεσία και των δικαιωμάτων των transgeder ατόμων.

Ως πιο φιλικές στους ομοφυλόφιλους χώρες αναδείχθηκαν η Σουηδία, ο Καναδάς και η Πορτογαλία. Στη δεύτερη κατηγορία χωρών ήταν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία και η Ισλανδία. Ακολούθησαν το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες οι χώρες που έλαβαν υψηλή θέση ήταν προηγμένες δημοκρατίες με ανώτερα εκπαιδευτικά συστήματα. Επίσης σε αυτές τις χώρες η θρησκεία δεν έλεγχε τη δημοκρατική πολιτική διαδικασία.

Οι χώρες που ήταν λιγότερο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους ήταν το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Σομαλία και η Τσετσενία. Εκεί η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο και οι ομοφυλόφιλοι δολοφονούνται. Η επόμενη χειρότερη κατηγορία χωρών περιείχε το Καμερούν, το Μαλάουι, το Κατάρ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη.