Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις τάσεις αναζήτησης στα ταξίδια για φέτος αλλά και το καλοκαίρι, αποκαλύπτει μελέτη από το Expedia Group.
Η θετική δυναμική στα ταξίδια το 2023 έχει αυξηθεί, παρέχοντας μια ισχυρή πρώιμη προοπτική για το υπόλοιπο του έτους.

Οι αναζητήσεις παγκοσμίως αυξήθηκαν σχεδόν 25% σε τρίμηνο σε τρίμηνο, με αποτέλεσμα άνοδο άνω του 35% στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). Η εξέλιξη  επιβεβαιώνει πώς παραμένει ισχυρή η πρόθεση για αποδράσεις.

Η πρώτη εβδομάδα του 2024 σημείωσε τις ισχυρότερες αυξήσεις όγκου αναζητήσεων το α’ τρίμηνο.
Σε διεθνές επίπεδο ανά εβδομάδα κατέγραψαν άνοδο 20%, που οφείλεται στις ταξιδιωτικές εκπτώσεις και προσφορές.

Expedia Group: Αυτές είναι οι τάσεις αναζήτησης για ταξίδια

  • Ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός ταξιδιών παρουσίασε ανοδική τάση το α’ τρίμηνο του 2024. Ο όγκος αναζητήσεων για το παράθυρο 91-180 ημερών σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% παγκοσμίως.
  • Το παράθυρο αναζήτησης 180+ ημερών ήταν στο +20% σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο, γεγονός που δείχνει ότι οι τουρίστες σχεδιάζουν στη μέση του έτους τις καλοκαιρινές διακοπές.
  • Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις το α’ τρίμηνο του 2024 ήταν οι παραθαλάσσιοι, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν αποδράσεις με ζεστό καιρό.
  • Με βάση τις πτήσεις, αρκετές χώρες της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) είδαν άνοδο σε αναζητήσεις ετησίως σε σχέση με άλλες περιοχές. Αυτό υπογραμμίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα της περιοχής ως ταξιδιωτικού προορισμού μεγάλων αποστάσεων.