Λιγότερο χρόνο προγραμματισμού ταξιδιών από πριν θα ξοδέψουν όσοι προτιμήσουν τα ταξίδια πολυτελείας μετά την πανδημία. Αυτό πιστεύει το 63% των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Μάλιστα, οι περισσότεροι πράκτορες (78,9%) είναι πεπεισμένοι ότι οι ταξιδιώτες θα απαιτήσουν περισσότερες υπηρεσίες από τα ταξιδιωτικά γραφεία στο μέλλον από ό, τι πριν.

Μόνο το 10% λέει ότι οι πελάτες θα κάνουν κράτηση ταξιδιών στο διαδίκτυο πιο συχνά.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων Elefant Travel.

Τι ρόλο διαδραματίζει η τεχνολογία

Το 73,7% πιστεύει ότι η τεχνολογία θα είναι πιο σημαντική από ό, τι στο παρελθόν.

Οι άνθρωποι θα αναζητούν περισσότερο την ανθρώπινη παρέμβαση. Το 10,5% συμφωνεί ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει την απόδοση των ταξιδιωτικών γραφείων.

Τάσεις

Τα γραφεία πολυτελείας πιστεύουν ότι οι πελάτες θα ταξιδέψουν λιγότερο συχνά μέσα στο χρόνο. Ωστόσο, τα ταξίδια θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Γενικά, τα ταξίδια αναμένεται να είναι πιο δαπανηρά από ό, τι στο παρελθόν.

Η απομόνωση, η επαφή με τη φύση και οι προορισμοί χωρίς COVID, μαζί με τη βιωσιμότητα και την ευεξία θα είναι οι πιο σημαντικές τάσεις του μέλλοντος κατά την κράτηση ενός ταξιδιού.

Διαμονή

Η ζήτηση για ιδιωτικές βίλες αναμένεται επίσης να αυξηθεί επειδή οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν περισσότερη ιδιωτικότητα και απομόνωση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Κορυφαίοι προορισμοί

Οι προορισμοί που σχετίζονται με νησιά και παραλίες καθώς και οικογενειακά ταξίδια θα συνεχίσουν να είναι ένας από τους πιο περιζήτητους πελάτες.

Διαβατήρια εμβολιασμού

Όσον αφορά τα διεθνή διαβατήρια Covid, το 68,4% των πρακτορείων που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι θα είναι απαίτηση προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Το 30% πιστεύει ότι αυτό το διαβατήριο θα ήταν η λύση για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών αναψυχής και το 10% δηλώνει ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να αναμένεται χωρίς επιτυχημένο εμβολιασμό στις κύριες αγορές προέλευσης.

Ανάκαμψη

Οι περισσότεροι οργανισμοί φαίνονται αισιόδοξοι για το μέλλον, με το 68,4% να λέει ότι το 2021 οι επιχειρήσεις τους θα βελτιωθούν σε σύγκριση με το 2020, ειδικά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μόνο το 5,3% ανέφερε ότι η ανάκαμψη δεν θα ήταν δυνατή έως το 2022.