Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα luxury ταξίδια των Αμερικανών, αποκαλύπτει η Zicasso. Η αλλαγή στις συνήθειες των τουριστών από τις ΗΠΑ είναι τόσο εμφανής που διαφοροποιεί τα μακροχρόνια εποχιακά τουριστικά μοτίβα, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας για πολυτελή ταξίδια.

  • Για το 41% η υψηλή σεζόν πλέον διαρκεί περισσότερο και θα κάνει πιο πολλά ταξίδια “κατά τη διάρκεια ενδιάμεσων εποχών”.
  • Το 43% είπε πώς αρκετά μέρη μετατρέπονται σε προορισμούς για όλο το χρόνο “χωρίς διακριτή χαμηλή περίοδο”.
  • Η ζήτηση για ταξίδια είναι ισχυρή, ακόμη και σε περιόδους εκτός σεζόν και αυτό ανεβάζει τις τιμές.

Σύμφωνα με το Intrepid Travel η ενδιάμεση περίοδος -μεταξύ της υψηλής και της χαμηλής- για ταξίδια είναι η νέα τάση που αναδύεται τα τελευταία χρόνια.

Ιστορικά είναι μια ήσυχη και οικονομική περίοδος για αποδράσεις. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, για παράδειγμα ο θόρυβος από τις καλοκαιρινές διακοπές έχει κοπάσει. Ομοίως ιδανικές είναι και οι αποδράσεις στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου, πριν οι ανοιξιάτικοι ταξιδιώτες βγουν στους δρόμους.

Top προορισμοί για διακοπές την ενδιάμεση περίοδο

Αναλυτές του CNBC βρήκαν τουλάχιστον τέσσερα μέρη ιδανικά για ταξίδια από τις ΗΠΑ την ενδιάμεση εποχή.

  • Κιότο, Ιαπωνία: Το Κιότο είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τα άνθη κερασιάς του, αλλά πρέπει να αποφεύγεται από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν τα δέντρα βρίσκονται σε πλήρη άνθιση.
    Μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων στο ξενοδοχείο Aman Kyoto κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (τέλη Μαρτίου) θα σας κοστίσει περισσότερα από 5.700 δολάρια. Αλλά αν επιλέξετε να φτάσετε στο Κιότο μερικές εβδομάδες πριν από την υψηλή περίοδο, ο λογαριασμός στο ίδιο ξενοδοχείο πέφτει σε περίπου 3.185 δολάρια.
  • Μαλδίβες: Ένας εκπληκτικός τροπικός προορισμός που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, οι Μαλδίβες είναι σπάνια μια απόδραση σε τιμή ευκαιρίας.
    Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής στις Μαλδίβες, που είναι περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου, μια διαμονή στο Soneva Fushi θα κοστίσει πάνω από 3.600 δολάρια. Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε το θέρετρο τον Απρίλιο, η τιμή στο ίδιο θέρετρο πέφτει στα 2.221 δολάρια περίπου.
  • Ντουμπάι: Οι τιμές σε Ντουμπάι, δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Στο λαμπερό Burj Al Arab Jumeirah, μια διαμονή σε ξενοδοχείο κοστίζει περίπου 1.645 δολάρια είτε επιλέξετε να το επισκεφθείτε στα μέσα Απριλίου (εκτός εποχής) είτε στα μέσα Δεκεμβρίου, που θεωρείται περίοδος αιχμής.
    Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή έκπτωση τον Απρίλιο αν επιλέξετε διαμονή στο Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Οι νυχτερινές τιμές στο κατάλυμα πέφτουν από 451 σε 435 δολάρια μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου.
  • Ρώμη: Η περίοδος αιχμής της Ρώμης έχει επισήμως επεκταθεί και διαρκεί πλέον από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.
    Αυτό σημαίνει ότι η ενδιάμεση περίοδος συρρικνώνεται. Αλλά υπάρχουν ακόμα προσφορές για ταξίδια πολύ νωρίς την άνοιξη.
    Μια διαμονή στο Hotel de la Ville στη θρυλική ιταλική πόλη στα μέσα Μαρτίου θα κοστίσει περίπου 1.350 δολάρια. Αυτό σε σύγκριση με το ίδιο ξενοδοχείο στην αιχμή του στα μέσα Ιουνίου, όταν μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 1.637 δολάρια.