Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις ταξιδιωτικές τάσεις σε Ασία-Ειρηνικό (APAC) για το 2024, αποκαλύπτει η Collinson. Τα ταξίδια αναμένεται να ολοκληρώσουν την πλήρη ανάκαμψη τους το 2024 και εντός της Ασίας. Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης θα συνεχιστεί στην Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία και όλο και περισσότερο την Κίνα.

  • Οι αεροπορικές κρατήσεις για ταξίδια σε προορισμούς εντός της ΑPAC μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου έχουν ανακάμψει στο 90% των προ-πανδημικών επιπέδων.
  • Ο διεθνής τουρισμός αναμένεται να φτάσει το 80-95% των επιπέδων του 2019 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η άνοδος στα ταξίδια ενισχύει τις επισκέψεις σε lounge αεροδρομίων

Σύμφωνα με το δίκτυο της Collinson σε APAC -με περισσότερα από 1.400 lounge αεροδρομίων και ταξιδιωτικές εμπειρίες- η άνοδος στα ταξίδια ενισχύει τις επισκέψεις στα σαλόνια μέχρι στιγμής φέτος που συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους υπήρξε αύξηση 55% στις επισκέψεις σε lounge στα αεροδρόμια σε όλη την περιοχή και +178% από έτος σε έτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο 10 μηνών το 2022.

  • Πλέον οι τουρίστες αναζητούν πιο βελτιωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες.
  • Προτιμούν όλο και περισσότερο ανταμοιβές εμπειρίας, αντί για οικονομικές.

Καθώς μπαίνουμε στο 2024, αυτή η εστίαση στις απρόσκοπτες, ευχάριστες και χωρίς άγχος εμπειρίες θα παραμείνει στις κορυφαίες προτεραιότητες για τους ταξιδιώτες.
Αυτό παρέχει στις επωνυμίες την ευκαιρία να αυξήσουν την αφοσίωση των πελατών μέσω εμπειριών που σχετίζονται με ταξίδια.