Με μια πρόσφατη παγκόσμια έκθεση που αποκαλύπτει ποιες πόλεις είναι οι πιο και οι λιγότερο δαπανηρές για να ζήσετε για διεθνείς υπαλλήλους – εδώ είναι 5 από τις φθηνότερες πόλεις στις οποίες πραγματικά θα θέλατε να ζήσετε.

Τις πέντε πιο φθηνές πόλεις για να ζήσει κανείς αποκαλύπτει η πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Mercer. Ειδικότερα, έχει ταξινομήσει 227 πόλεις με βάση το κόστος ζωής τους, η οποία έχει λάβει υπόψη το κόστος των ειδών στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Στέγαση.
  • Φαγητό.
  • Μεταφορά.
  • Βοηθητικά προγράμματα.
  • Οικιακές προμήθειες.
  • Οικιακές υπηρεσίες.
  • Προσωπική φροντίδα.
  • Ρούχα και υποδήματα.
  • Αναψυχή και ψυχαγωγία.
  • Αλκοόλ και καπνός.

Με βάση τα παραπάνω αποκαλύφθηκε ότι το Χονγκ Κονγκ, οι ελβετικές πόλεις Ζυρίχη, Γενεύη, Βασιλεία και Βέρνη, Τελ Αβίβ, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, Τόκιο και Πεκίνο είναι πράγματι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για όσους μετακομίζουν σε αυτές για να ζήσουν και να δουλέψουν εκεί.

Ωστόσο οι πιο φθηνές πόλεις έχουν ως εξής :

1.Κρακοβία (βαθμολογία 190 από 227)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κρακοβία – που βρίσκεται στα νότια της Πολωνίας και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της Τσεχικής Δημοκρατίας – είναι μια πόλη που διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα πάρκα, εκπληκτική αρχιτεκτονική και χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο συναρπαστικές παλιές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όποιον αναζητά μια φθηνή ευρωπαϊκή πόλη για να ζήσει και να εργαστεί – με τη δυνατότητα να νοικιάσετε ένα ολόκληρο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Κρακοβία για ένα μήνα από περίπου 600 $.

2. Κέιπ Τάουν (βαθμολογία 194 από 227)

Ως ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Νότιας Αφρικής, το Κέιπ Τάουν είναι σίγουρα μια πόλη που προσφέρει μερικά υπέροχα μέρη για επίσκεψη.

3. Μπογκοτά (βαθμολογία 205 από 227)

Η πρωτεύουσα της Κολομβίας, η Μπογκοτά είναι μια ακόμη πόλη που σας επιτρέπει να ζήσετε μια καλή ποιότητα ζωής με χαμηλά έξοδα – με τη δυνατότητα να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης από μόλις $400 το μήνα.

Και, όντας η μεγαλύτερη πόλη της χώρας – σίγουρα δεν θα βαρεθείτε ποτέ όταν ζείτε εδώ, με κυριολεκτικά τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε.

4. Τιφλίδα (βαθμολογία 217 από 227)

Η πρωτεύουσα της Γεωργίας, η Τιφλίδα είναι σίγουρα μια πόλη που καθιερώνεται περισσότερο στον ταξιδιωτικό κόσμο ως «τόπος για επίσκεψη».

Στην πραγματικότητα, η πόλη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους ψηφιακούς νομάδες, με τη Γεωργία να προσφέρει ακόμη και σε όσους μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως την ευκαιρία να μείνουν μακροπρόθεσμα με τη δική τους ψηφιακή νομαδική βίζα.

5. Κωνσταντινούπολη (κατάταξη 222 από 227)

Όσον αφορά το κόστος διαμονής, είναι δυνατό να βρείτε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου ακριβώς στην καρδιά του κέντρου της πόλης για περίπου 450 $ το μήνα.