Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές της άνοιξης και του καλοκαιριού, έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου δεν ζητούν πλέον από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν αποδείξεις για τον COVID-19 κατά την άφιξη τους.

Οι χώρες ΕΕ/ΕΟΧ που έχουν καταργήσει τα μέτρα τους και πλέον η είσοδος σε ταξιδιώτες γίνεται χωρίς περιορισμούς είναι:

  • Ουγγαρία
  • Ισλανδία
  • Ιρλανδία
  • Νορβηγία
  • Ρουμανία
  • Σλοβενία

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία ήρε τους περιορισμούς εισόδου νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ουγγρική κυβέρνηση είπε ότι όλοι οι ταξιδιώτες, μπορούν πλέον να εισέλθουν στην Ουγγαρία χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης κατά την κάλυψη τους.

Επιπλέον, η Ουγγαρία έχει επίσης καταργήσει την πλειονότητα των εγχώριων περιορισμών COVID-19.
Οι ταξιδιώτες δεν πρέπει πλέον να διαθέτουν έγκυρο πάσο εμβολιασμού ή ανάρρωσης για πρόσβαση σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και μουσεία, μεταξύ άλλων.

Ισλανδία

Ομοίως, οι ταξιδιώτες στην Ισλανδία εξαιρούνται από όλους τους κανόνες εισόδου.

«Όλα τα μέτρα για τον COVID-19 στα ισλανδικά σύνορα έχουν πλέον λήξει.
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν μέτρα πρόληψης του COVID-19 στα σύνορα, για άτομα εμβολιασμένα ή μη», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ισλανδικών αρχών.

Ενώ βρίσκονται στην Ισλανδία, οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν κανένα εθνικό μέτρο, καθώς η χώρα τα έχει επίσης καταργήσει.

Ιρλανδία

Οι ιρλανδικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η χώρα δεν χρειάζεται πλέον από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν ένα από τα πιστοποιητικά κατά την είσοδο.

Επιπλέον, η Ιρλανδία έχει αφαιρέσει επίσης την απαίτηση συμπλήρωσης PLF.

Νορβηγία

Όπως και οι τρεις προαναφερθείσες χώρες, η Νορβηγία επιτρέπει επίσης την είσοδο χωρίς περιορισμούς στους ταξιδιώτες. Όλα τα άτομα, εμβολιασμένα και μη, μπορούν να εισέλθουν στη Νορβηγία χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν τόσο για την είσοδο όσο και τους εσωτερικούς κανόνες.

Σλοβενία

Η Σλοβενία ​​έχει επίσης καταργήσει όλα τα μέτρα της. Όλοι οι ταξιδιώτες, μπορούν πλέον να εισέλθουν στη Σλοβενία ​​χωρίς να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για το καθεστώς εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Ωστόσο, οι αρχές εξήγησαν ότι ορισμένες κατηγορίες ταξιδιωτών εξακολουθούν να πρέπει να συμπληρώσουν το PLF.

Ρουμανία

Διαφορετικά από τη Σλοβενία, η Ρουμανία εφαρμόζει πιο χαλαρούς κανόνες.
Εκτός από την κατάργηση της απαίτησης για προσκόμιση εμβολιασμού ή πιστοποιητικού ανάρρωσης, οι αρχές της χώρας έχουν καταργήσει επίσης την απαίτηση συμπλήρωσης των φορέων εντοπισμού επιβατών.