Τα καλύτερα αξιοθέατα στον κόσμο ανέδειξε σε πρόσφατη έρευνά της η βρετανική εταιρεία Stasher.

Το κορυφαίο αξιοθέατο στον κόσμο είναι το κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, σύμφωνα με ανάλυση της Stasher, που κατέταξαν 99 τουριστικούς προορισμούς με βάση τις κριτικές της Google, την ποιότητα των καταλυμάτων, την απόσταση από το πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο, την ασφάλεια των τουριστών και τη δημοτικότητα του TikTok.

Το κτίριο, σημείωσε υψηλή βαθμολογία για τις κριτικές της Google, τη δημοτικότητα του TikTok και τα ποιοτικά τοπικά καταλύματα.

Το δεύτερο καλύτερο τουριστικό αξιοθέατο είναι η Disneyland του Παρισιού. Το θεματικό πάρκο 5.510 στρεμμάτων έλαβε υψηλές βαθμολογίες για κριτικές της Google και ποιοτικά τοπικά καταλύματα και είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok, δείχνει η ανάλυση.

Η Blue Lagoon κοντά στο Ρέικιαβικ, στην Ισλανδία, είναι ένα δημοφιλές μέρος για να χαλαρώσουν οι τουρίστες.

Το χειρότερο από τα 99 τουριστικά αξιοθέατα που αναλύθηκαν, σύμφωνα με τον Stasher, είναι το Hollywood Walk of Fame στο Λος Άντζελες. Το Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας κατατάσσεται στη δεύτερη χειρότερη θέση και το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας την τρίτη χειρότερη θέση.

Συνοπτικά, τα καλύτερα αξιοθέατα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία στην τοποθεσία και τον πολιτισμό, με αξιοθέατα από την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλασία. Προφανώς, η Ευρώπη κυριαρχεί στο top 5, επιδεικνύοντας τα καλύτερα επίπεδα τουριστικής ασφάλειας και αφοσίωσης στο TikTok.