Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ακαδημία Πολεοδομίας (Academy Urbanism) απένειμε στο Άμερσφοορτ της Ολλανδίας  τον διεθνή τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης της Χρονιάς (European City of the Year).

Οι άλλες δύο υποψήφιες πόλεις που διεκδικούσαν τον τίτλο ήταν η Εστεπόνα στην Ισπανία και το Έξετερ στην Αγγλία.
Η κριτική επιτροπή τις αξιολόγησε σχετικά με την αστική τους ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, τη βιωσιμότητα και τον τρόπο διακυβέρνησης.

Η ολλανδική πόλη ξεχώρισε για την υψηλή ποιότητα ζωής καθώς και τον προοδευτικό σχεδιασμό και την καινοτομία της, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική της κληρονομιά και χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή «το Άμερσφοορτ εστιάζει στην ευημερία και την ευτυχία των πολιτών του, από τις κινήσεις για τον περιορισμό της χρήσης αυτοκινήτου μέχρι την παροχή ποικιλόμορφων και καλής ποιότητας κατοικιών σε προσιτές τιμές».

«Η οικοδόμηση μιας πόλης απαιτεί γενιές και γενιές δουλειάς, τόνισε ο Lucas Bolsius, δήμαρχος της πόλης.

Το Άμερσφοορτ αναπτύχθηκε πάρα πολύ μέσα σε 50 χρόνια. Εκσυγχρονίστηκε, αλλά η ιστορία και οι άνθρωποι του παρέμειναν πάντα στο επίκεντρο.

Η αναγνώριση σε αυτό το βραβείο, όσον αφορά εμένα αφορά όλους τους κατοίκους που εργαζόμαστε μαζί μέρα με τη μέρα για να κάνουμε την πόλη μας τόσο ξεχωριστή.
Από την πιο μικρή πρωτοβουλία μέχρι τα πιο μακρόπνοα σχέδια για το μέλλον, οι κάτοικοι συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται πάντα».