Η Delta Air Lines καινοτομεί στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας εν μέσω της πανδημίας, αναζητώντας νέους τρόπους καθαριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα εγκαταστήσει σταθμούς απολύμανσης χεριών σε καθένα από τα αεροσκάφη της.

Η Delta θα εγκαταστήσει «σταθμούς» με εξελιγμένο απολυμαντικό χεριών κοντά στην πόρτα επιβίβασης και στα μπάνια σε κάθε ένα από τα αεροσκάφη της. Ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους, θα υπάρχουν έως και πέντε ξεχωριστοί σταθμοί απολύμανσης χεριών.

Εκτός από τους σταθμούς απολύμανσης χεριών, η Delta είπε ότι οι επιβάτες θα παρατηρήσουν επίσης ότι οι αεροσυνοδοί σκουπίζουν συχνά τις επιφάνειες υψηλής αφής σε τουαλέτες κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης. Οι ταξιδιώτες που πετούν με τα αεροσκάφη Delta’s A350s, A330-900neos, 767-400s και 757-200s θα βρουν βρύσες χωρίς άγγιγμα, χωνευτούς μοχλούς και καπάκια απορριμμάτων.

Επιπλέον, σημάνσεις για το πλύσιμο των χεριών έχουν ήδη εγκατασταθεί σε περισσότερα από 130 αεροπλάνα Delta, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες για να διασφαλίσει ότι κάθε εσωτερική επιφάνεια απολυμαίνεται πλήρως πριν από την επιβίβαση.

«Τους τελευταίους μήνες, οι βαθμολογίες ικανοποίησης των πελατών μας αυξήθηκαν σε διψήφια επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την καθαριότητα τουαλέτας στο αεροσκάφος», δήλωσε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Μπιλ Λεντς.

«Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο για να βεβαιωθούμε ότι οι πελάτες αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι όταν ταξιδεύουν με τη Delta».

Την περασμένη εβδομάδα, η Delta ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να μην επιβιβάζει ταξιδιώτες στα μεσαία καθίσματα και να περιορίζει τον αριθμό των επιβατών που επιτρέπονται σε κάθε πτήση έως τις 6 Ιανουαρίου 2021.