Μια ευρωπαϊκή είναι η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες, με 3,6 επισκέπτες για κάθε κάτοικο και μάλλον δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλές άλλες τοποθεσίες που υποφέρουν από υπερτουρισμό αλλά η χώρα που έχει τους περισσότερους επισκέπτες ανά ντόπιο είναι στην πραγματικότητα η Αυστρία.

Έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα στο MoneyTransfers.com αποκαλύπτει ότι αυτή η χώρα στην κεντρική Ευρώπη είναι η πιο πολυσύχναστη.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε ντόπιο κάτοικο στην Αυστρία, υπάρχουν 3,6 τουρίστες. Παρά το γεγονός ότι έχει πληθυσμό μόλις 8,9 εκατ., η χώρα υποδέχεται περίπου 32 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ποιες τοποθεσίες προτιμούν οι τουρίστες στην Αυστρία

Η Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας. Γνωστή ως η «Πόλη των Ονείρων», δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να την εξερευνήσουν.

Όμως, ενώ η Βιέννη μπορεί να είναι εξοπλισμένη για να χειριστεί την εισροή επισκεπτών, ορισμένες από τις μικρότερες τοποθεσίες της Αυστρίας αισθάνονται την πίεση.

Το Χάλστατ ένα εκπληκτικό χωριό που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, έχει δει ντόπιους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του τουρισμού.