Η Iberostar, μια 100% οικογενειακή ισπανική πολυεθνική εταιρεία με χαρτοφυλάκιο που διαθέτει πάνω απο 120 ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων σε 19 χώρες παγκοσμίως, σχεδιάζει μοναδικές εμπειρίες φιλοξενουμένων στο πλαίσιο του κινήματος #WaveofChange για να βοηθήσει τον ωκεανό και οικοσυστήματα και κοινότητες που εξαρτώνται από αυτό.

Η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων αποτελεί βασική συνιστώσα της δέσμευσης της Iberostar για το κύμα της αλλαγής, η οποία προστατεύει και καλλιεργεί τα οικοσυστήματα προς όφελος των κοινοτήτων που εξαρτώνται από αυτά και συμβάλλει σε μια κυκλική οικονομία που επαναχρησιμοποιεί και ανακυκλώνει περισσότερα υλικά – επισκέπτες.

Μόνο φέτος, έχει εξαλείψει 400 τόνους πλαστικών απορριμμάτων στα ξενοδοχεία της σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι το τέλος του 2019, όλα τα ξενοδοχεία της Iberostar σε παγκόσμιο επίπεδο θα διαθέτουν δωμάτια που δεν περιέχουν πλαστικά μιας χρήσης.

Μέχρι το 2020, η Iberostar θα απομακρύνει πλήρως τα πλαστικά μιας χρήσης (εκτός από τις περιπτώσεις όπου το απαιτούν οι νόμοι) σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά.

Ήδη, οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

Ανακυκλώσιμα πολλαπλών χρήσεων για την αφαίρεση 2.700 κιλά πλαστικού ετησίως

Μετάβαση σε τσάντες φυτικής συσκευασίας για δοχεία απορριμμάτων χώρου και για εξωτερικό χώρο, κουζίνα και άλλους κάδους για την αφαίρεση 134.619 κιλών πλαστικών ετησίως

Αλλαγή στυλό και μολυβιών σε δωμάτια

Μετάβαση σε περιβαλλοντικά συνειδητούς σάκους πλυντηρίου για εξοικονόμηση 3.000 κιλών πλαστικού το χρόνο

Αντικατάσταση πλαστικών προϊόντων μίνι μπαρ (και ενθάρρυνση των προμηθευτών να απομακρυνθούν από τα πλαστικά) για εξοικονόμηση 900 κιλών πλαστικών ετησίως

Τσάντες φυτικής συσκευασίας για υποδήματα

Εγκατάσταση σταθμών ανεφοδιασμού νερού γύρω από τα ξενοδοχεία