“Πενία τέχνας κατεργάζεται” και κάπως έτσι μια εταιρεία αεροπορικών τροφίμων, γλύτωσε το λουκέτο.

Η Tamam Kitchen, στο Ισραήλ που εξυπηρετεί την El Al Airlines, την Turkish Airlines και αρκετούς άλλους διεθνείς αερομεταφορείς που πετούν από το Τελ Αβίβ, προσφέρει τα γεύματα πτήσης στο σπίτι. Και μάλιστα σε χαμηλές τιμές, από 3 δολάρια τον δίσκο.

Η εταιρεία είχε την ιδέα για το delivery του αεροπορικού μενού τον περασμένο μήνα. Αναζητώντας τρόπους για να επιβιώσει, αφού λόγω πανδημίας οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η μειωμένη ζήτηση για πτήσεις έπληξαν και τον τουρισμό στο Ισραήλ.

“Καταλήξαμε σε αυτήν την ιδέα ξαφνικά, δήλωσε ο Nimrod Demajo, αντιπρόεδρος της Tamam, που εδρεύει στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ.

Είναι ένα απλό φαγητό, αλλά οι άνθρωποι το απολαμβάνουν. Το βάζουν στο φούρνο μικροκυμάτων και σε πέντε λεπτά έχουν ένα γεύμα.”

Μέχρι στιγμής έχει περίπου 100 παραγγελίες την ημέρα. Στους πελάτες συμπεριλαμβάνεται υπάλληλοι της Google που εργάζονται από το σπίτι, ένα εργοστάσιο του οποίου ο προμηθευτής του εστιατορίου αποχώρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια εγκατάσταση φροντίδας ηλικιωμένων που έκλεισε την τραπεζαρία της για κοινωνικές αποστάσεις και μια μεγάλη εταιρεία που αγοράζει γεύματα για τους υπαλλήλους της.

Το μενού περιλαμβάνει κοτολέτες ψαριού σε σάλτσα ντομάτας και κουσκούς, ραβιόλια γλυκοπατάτας με πράσινα φασόλια και μαύρες φακές, κοτολέτες μοσχαρίσιου κρέατος με σάλτσα μανιταριού με ρύζι με μαύρα φασόλια και κοτόπουλο σνίτσελ που με σάλτσα κάρυ.

Πολλά τρόφιμα διατίθενται στην αρχική συσκευασία με το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας El Al αποτυπωμένο στο πλαστικό κάλυμμα.