Έντονη ανάπτυξη στην αεροπορική κίνηση της Ινδίας την επόμενη δεκαετία προβλέπει η αεροπορική εταιρεία Boeing. Κύριος λόγος είναι η αναπτυσσόμενης οικονομίας της χώρας.

Παράλληλα, η ανάπτυξη της διευρυμένης μεσαίας τάξης  τροφοδοτεί  τη ζήτηση για περισσότερα από 2.200 νέα αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια.

Η Boeing μοιράστηκε τις προβλέψεις της στην Ινδία ως μέρος της ετήσιας εμπορικής προοπτικής της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η εγχώρια κυκλοφορία επιβατών της χώρας ανακάμπτει ταχύτερα από ό, τι στις περισσότερες  χώρες και περιοχές.

Μάλιστα πρόσφατα έφτασε το 76% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η αγορά επιβατών της Ινδίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Η οικονομία της προβλέπεται να αυξηθεί στο 5% ετησίως κατά την περίοδο πρόβλεψης, το υψηλότερο από οποιαδήποτε αναδυόμενη αγορά.

Η κυκλοφορία επιβατών της χώρας προβλέπεται να ξεπεράσει την παγκόσμια ανάπτυξη, διπλασιασμένη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2030.

Η αύξηση των αεροπορικών φορτίων της Ινδίας αναμένεται να φτάσει κατά μέσο όρο 6,3% ετησίως τα επόμενα 20 χρόνια.

Η πρωτοβουλία «Make in India» αναμένεται να στηρίξει την αύξηση του παγκόσμιου μέσου όρου της κυκλοφορίας φορτίου στην εγχώρια αγορά της Ινδίας.

Θέσεις εργασίας

Η βιομηχανία πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας θα απαιτήσει περίπου 90.000 νέους πιλότους, τεχνικούς και προσωπικό πληρώματος θαλάμου επιβατών κατά τη διάρκεια της 20ετούς περιόδου πρόβλεψης.