Μετά την καραντίνα σε εγκαταστάσεις για γκολφ, η Ταϊλάνδη καινοτομεί για άλλη μια φορά προτείνοντας την καραντίνα σε πολυτελές γιοτ.

Συγκεκριμένα, όλοι οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη πρέπει να κάτσουν 14 ημέρες σε καραντίνα κατά την άφιξη.

Ωστόσο, τώρα μπορούν να επιλέξουν έναν πιο πολυτελή τρόπο διαμονής για αυτές τις ημέρες, παραμένοντας σε ένα σκάφος. Το μόνο πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι πρέπει να έχουν το δικό τους σκάφος.

Digital Yach Quarantine

Το «Digital Yacht Quarantine» στοχεύει να προσελκύσει ταξιδιώτες σκαφών στο Πουκέτ καθώς η χώρα ανοίγει ξανά στους επισκέπτες.

Για να επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα, οι ταξιδιώτες θαλαμηγών θα κάνουν τέστ κορωνοϊού από τις αρχές της Ταϊλάνδης. Στη συνέχεια θα τους δοθεί ψηφιακός ιχνηλάτης υγείας.

Ο ιχνηλάτης θα επιτρέψει στους ιατρικούς υπαλλήλους να παρακολουθούν τον σφυγμό, την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος τους σε πραγματικό χρόνο.

Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν τον ιχνηλάτη ανά πάσα στιγμή και να παραμένουν εντός 10 χιλιομέτρων από την ακτή. Διαφορετικά είναι ελεύθεροι να περάσουν την περίοδο καραντίνας 14 ημερών όπως επιθυμούν.

Μόλις παρέλθει αυτή η περίοδος, οι αξιωματούχοι θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να αποβιβαστούν στο Πουκέτ.

Η έκδοση του συστήματος καραντίνας σε γιοτ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020.

Η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερα από 100 σκάφη και 300 έως 500 επισκέπτες κατά το 2021, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.