Τους ιδανικούς προορισμούς για όσος θέλουν ή βρίσκονται σε απεξάρτηση από το αλκοόλ παρουσίασε η μελέτη Lantana Recovery.

Ειδικότερα, μέσα από τον δείκτη που διαμόρφωσε με τίτλο Sober Travel Destinations Index, αποκάλυψε τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι οι καταλληλότεροι για ταξιδιώτες που θέλουν να μείνουν νηφάλιοι.

Κατέταξε τις χώρες με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των νηφάλιων δραστηριοτήτων, τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ, η δημόσια ασφάλεια και οι νόμοι για το αλκοόλ.

Η μελέτη αναγνώρισε την Ισλανδία, με την αφθονία των δραστηριοτήτων της και την εστίαση στην ασφάλεια, ως τον πιο φιλικό προς τους ταξιδιώτες προορισμό για νηφάλιους ταξιδιώτες.

Ακολουθούν η Ιταλία, με το χαμηλότερο ποσοστό εξάρτησης από το αλκοόλ στον κόσμο, και η Νορβηγία, με τους πιο αυστηρούς νόμους για το αλκοόλ.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ευρώπη κυριαρχεί στην πρώτη δεκάδα, με έξι χώρες να κάνουν την περικοπή. Αυτές περιλαμβάνουν την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελβετία και την Ολλανδία.

Ολοκληρώνουν τη λίστα δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία.

Οι μετρήσεις για την κατάρτιση της λίστας περιλαμβάνουν τον αριθμό των νηφάλιων δραστηριοτήτων κατά κεφαλήν, μαζί με δεδομένα για την κατανάλωση αλκοόλ, τους νόμους για το αλκοόλ, την ασφάλεια και τη συνολική υγεία.

Οι πληροφορίες συλλέγονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Επιθεώρησης του Παγκόσμιου Πληθυσμού και του CEO World. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια σταθμίζονται και συνδυάζονται για να δημιουργηθεί μια βαθμολογία για κάθε προορισμό, παρέχοντας μια χρήσιμη επισκόπηση για τους ταξιδιώτες που δίνουν προτεραιότητα στη νηφαλιότητα.