Οι διακοπές της 4ης Ιουλίου είναι πάντα το αποκορύφωμα στις Η.Π.Α. παρά τους ρυθμούς ρεκόρ στον πληθωρισμό και τo συνεχιζόμενο πανδαιμόνιο στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Priceline που κοινοποιήθηκαν στο Travel + Leisure, οι μεγάλοι αστικοί προορισμοί έχουν σημειώσει άλμα στη δημοτικότητα μεταξύ των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους στις 4 Ιουλίου φέτος.

Φυσικά, οι παραθεριστές μπορούν να ανυπομονούν να ξοδέψουν πολύ περισσότερα στις αποδράσεις τους για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας φέτος από ό,τι έκαναν το 2021.

Κατά μέσο όρο, τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής εσωτερικού είναι 32% ακριβότερα από ό,τι ήταν κατά την ίδια περίοδο πέρυσι και οι τιμές των ξενοδοχείων είναι επίσης 18% υψηλότερα.

Τα στοιχεία της Priceline δείχνουν ότι το Λας Βέγκας είναι ο νούμερο ένα πιο δημοφιλής προορισμός για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.

Η Νέα Ορλεάνη κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για το μεγάλο Σαββατοκύριακο, όπου οι επισκέπτες θα πρέπει να φτάσουν λίγο πιο βαθιά στο πορτοφόλι τους, καθώς το μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει τώρα 390 $ ανά διανυκτέρευση.

Το Ορλάντο κατατάσσεται στην τρίτη θέση ως πιο δημοφιλές στη λίστα της Priceline. Οι τιμές ξενοδοχείων στο Ορλάντο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Ανεξαρτησίας είναι κατά μέσο όρο 213 $ ανά διανυκτέρευση.

Επόμενες στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς μεγαλουπόλεις για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου ήταν το Σικάγο και η Νέα Υόρκη, όπου οι τιμές διανυκτερεύσεων κατά μέσο όρο 249 $ και 263 $, αντίστοιχα.

Το Ντάλας αποδείχθηκε ότι είναι η πιο οικονομική επιλογή, με μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση 133 $. Ακολουθεί το Χιούστον, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι 135 $. και Charlotte, Βόρεια Καρολίνα, όπου το μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει $148 ανά διανυκτέρευση.

Διεθνείς προορισμοί

Όσον αφορά στους διεθνείς προορισμούς, η Ευρώπη αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής περιοχή στον πλανήτη. Το Λονδίνο ηγήθηκε της λίστας με τα πιο περιζήτητα μέρη, ακολουθούμενο από το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη και – πίσω από τη λίμνη – το Μόντρεαλ.