Τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Κορεατών ανά ηλικία αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά της η KB Kookmin Card.

Διαπίστωσε ότι οι Κορεάτες στα 20 τους έτη επισκέπτονταν συχνότερα την Ιαπωνία, εκείνοι στα 30 προτιμούσαν την Ισπανία, οι ταξιδιώτες στα 40 προτιμούσαν Βιετνάμ, και εκείνοι στα 50 τους επέλεξαν κυρίως την Κίνα.

Η KB Kookmin Card ανέλυσε 320.000 αγορές αεροπορικών εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα αποτελέσματα, έδειξαν ότι η Ιαπωνία ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός συνολικά, αντιπροσωπεύοντας το 44% όλων των αγορών αεροπορικών εισιτηρίων.

Ακολούθησαν το Βιετνάμ με 12%, η Ταϊλάνδη με 7%, οι Φιλιππίνες με 6%, η Κίνα με 4% και η Ταϊβάν με 3%.

Προτιμήσεις ανά ηλικία

Μεταξύ των ταξιδιωτών στα 20 τους, το 39% αγόρασε εισιτήρια για την Ιαπωνία.

Στην ηλικιακή ομάδα της δεκαετίας του ’30, το 39% των αγορών αφορούσαν πτήσεις προς την Ισπανία.

Για όσους είναι στα 40 τους, το Βιετνάμ ήταν η κορυφαία επιλογή με 31%, ενώ το 28% των ταξιδιωτών στα 50 τους επέλεξαν την Κίνα.

Η Κίνα αναδείχθηκε πρόσφατα ως δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση στις αγορές αεροπορικών εισιτηρίων με ρυθμό αύξησης 182% από έτος σε έτος.

Μετά την Κίνα ήταν το Βιετνάμ με αύξηση 62%, η Ιαπωνία με 45%, η Ταϊλάνδη με 26% και η Ταϊβάν με 18%.

Ταξιδιωτικές δαπάνες

Παρατηρήθηκαν επίσης διαφορετικά πρότυπα δαπανών με βάση τους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Μια ανάλυση των δαπανών πιστωτικών καρτών ανά χώρα και κλάδο αποκάλυψε ότι οι υψηλότερες δαπάνες σε κατηγορίες που σχετίζονται με αγορές σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Αντίθετα, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη σημείωσαν υψηλότερες δαπάνες στους τομείς των τροφίμων και της εστίασης.