Το Ριάντ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και η Βομβάη είναι βασικοί προορισμοί για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Παράλληλα, τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις αντιπροσωπεύουν σημαντικό όγκο επαγγελματικών ταξιδιών εκτός από άλλες συναντήσεις, σύμφωνα με έκθεση του Musafir.

Οι εταιρείες δεν σχεδιάζουν να περιορίσουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια, καθώς συνειδητοποιούν την αξία της πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδρασης.

Κατά μέσο όρο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα ΗΑΕ δαπάνησαν περίπου. 250.000 AED (68.050 δολάρια) ετησίως (2019) για επαγγελματικά ταξίδια. Το Musafir εκτιμά ότι η ζήτηση για ταξίδια θα αυξηθεί το 2022, επιστρέφοντας στο 80% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι επιχειρήσεις ακολουθούν μια συντηρητική προσέγγιση αυξάνοντας τη συχνότητα ταξιδιών.
Επιπλέον περιορίζουν τη διαμονή ανά ταξίδι κατά μέσο όρο σε 1 με 3 ημέρες, σε περίπτωση που υπάρξουν απρόβλεπτες περιστάσεις.

Τα δεδομένα υπογραμμίζουν επίσης ότι τα ΗΑΕ βλέπουν αύξηση των εταιρικών ταξιδιωτών από την Ινδία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, το Πακιστάν, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Κίνα.

Επιπλέον, τα αιτήματα για καθαρά και υγιεινά ξενοδοχεία 4/5 αστέρων που παρέχουν υπηρεσίες δοκιμών PCR έχουν εκτοξευθεί.