Το 53% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της έκθεσης Holiday and Winter Travel Trends της Vacasa.

Μάλιστα, το  30% εξ αυτών δήλωσε ότι κατευθύνεται σε προορισμούς για σκι, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με τα ευρήματα του περασμένου έτους.

Τα κορυφαία δεδομένα αναζήτησης της Vacasa χρησιμοποιώντας το φίλτρο “ski-in/ski-out” κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί αναζητούν ορεινές περιοχές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Οι κορυφαίες αναζητήσεις των προορισμών για σκι έχουν ως εξής :

  • Steamboat Springs, Κολοράντο.
  • Μπρέκενριτζ, Κολοράντο.
  • Big Sky, Μοντάνα.
  • Park City, UT.
  • Sugar Mountain, N.C.

Όπως σημείωσε η έκθεση ταξιδιωτικών τάσεων, μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να κάνουν σκι ή σνόουμπορντ, σχεδόν οι μισοί (44%) δήλωσαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στον προορισμό της επιλογής τους με βάση την οικονομική προσιτότητά τους.

Παράλληλα, οι πίστες θα είναι λίγο πιο γεμάτες κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, καθώς το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να επωφεληθεί από την κράτηση κατά τη διάρκεια ενός από τα πολλά μεγάλα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.

Οι Αμερικανοί άνθρωποι δεν περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνουν τις κρατήσεις τους για τις χειμερινές τους αποδράσεις: το 71% των χειμερινών ταξιδιωτών έχουν ήδη κλείσει τα ταξίδια των διακοπών τους.