Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους νικητές στα βραβεία Σιδηροδρομικού Τουρισμού 2023 ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) και την Eurail στο φετινό Παγκόσμιο Φεστιβάλ Επιβατών στη Βιέννη, που διοργανώθηκε από την ÖBB Austrian Federal Railways και τη Wiener Linien.

Καλύτερη Εκστρατεία Σιδηροδρομικού Τουρισμού

Το Switzerland Tourism “Ride of a Lifetime: Grand Train Tour of Switzerland” κέρδισε τον τίτλο της Καλύτερης Εκστρατείας Σιδηροδρομικού Τουρισμού.

Αυτή η μικρού μήκους ταινία, με πρωταγωνιστές τους Ρότζερ Φέντερερ και Τρέβορ Νόα, παρουσιάζει το σκηνικό της Ελβετίας και το εξαιρετικό σιδηροδρομικό σύστημα.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε την ταινία για την αφήγηση, τη δημιουργικότητά της και την ευρεία εμβέλεια της καμπάνιας, με 82 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το ποσοστό θετικής ανάδρασης 99% δείχνει την ικανότητα του Ελβετικού Τουρισμού να ενθουσιάζει τους ανθρώπους για τα φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια και να απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό.

Καλύτερη Περιφερειακή Καμπάνια

Το Occitanie Rail Tour, που δημιουργήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού και Αναψυχής της Οξιτανία στη Γαλλία, κέρδισε την Καλύτερη Περιφερειακή Εκστρατεία στην προσέγγιση διαφορετικού κοινού.

Χρησιμοποίησαν διάφορους τρόπους, όπως τηλεόραση, social media, μια εφαρμογή ποδηλασίας και εξατομικευμένους οδηγούς Michelin για να δείξουν πόσο ευχάριστο είναι να εξερευνάς την Οξιτανία με το τρένο.

Στην κριτική επιτροπή άρεσε το ότι η καμπάνια βοηθά τους ταξιδιώτες που έχουν οικολογική συνείδηση ​​να βρουν έναν βιώσιμο τρόπο να ταξιδεύουν και να συνδέονται με όμορφα τοπία και τοπική κουλτούρα χωρίς να χρειάζονται αυτοκίνητο.

Καλύτερη Διασυνοριακή Εκστρατεία

Το Vienna Tourist Board έλαβε το βραβείο Καλύτερης Διασυνοριακής Εκστρατείας για το χιουμοριστικό βίντεο «Vienna by Train – Uniting Cities», το οποίο προωθεί τον σιδηροδρομικό τουρισμό συνδέοντας πόλεις πέρα ​​από τα σύνορα και ενθαρρύνοντας την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ τουριστών και ντόπιων.

Το βίντεο που παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα των σιδηροδρομικών ταξιδιών συγκέντρωσε 143 εκατομμύρια προβολές και έκανε τους ανθρώπους να δουν τον σιδηροδρομικό τουρισμό ως έναν τρόπο για να φέρει κοντά τις κοινότητες και να βελτιώσει τη ζωή για τους ντόπιους.

Τιμητική αναφορά στα τουριστικά τρένα της Γαλικίας

Το «Trenes turísticos en Galicia» των Renfe https://www.tourismtoday.gr/?s=Renfe+ και Turismo de Galicia έλαβε τιμητική διάκριση για την προσφορά στους ταξιδιώτες μιας μοναδικής, αργής εμπειρία ταξιδιού μέσω 14 τουριστικών σιδηροδρομικών γραμμών.

Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει τη γαστρονομία, τα τοπία και την ιστορία της Γαλικίας στην Ισπανία προωθώντας τον φιλικό προς το περιβάλλον τουρισμό.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η εκστρατεία συνδέει τους τουρίστες με τις τοπικές επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία της περιοχής.
Με κατοχή του 90% των θέσεων και αξιοσημείωτη ανάπτυξη, έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό στην περιοχή.