Τους πιο στοιχειωμένους προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου για ταξίδια ενόψει του Halloween τον Οκτώβριο ανέδειξε η Harbour Holidays, με βάση τα στοιχεία από το TikTok.

Γιόρκ

Δεν είναι απλώς ο πιο στοιχειωμένος προορισμός του Ηνωμένου Βασιλείου με 1,2 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, αλλά αποτελεί και την πιο στοιχειωμένη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τσέστερ

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, αυτή η τρομακτική πόλη γνώρισε κάποια πολύ βίαιη ιστορία, από τις ρωμαϊκές λεγεώνες που στάθμευαν εκεί – μία από τις οποίες εξακολουθεί να στοιχειώνει τα τείχη της πόλης, μέχρι τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που έληξε με την εκτέλεση του Βασιλιά.

Γουίτμπι

Ένα ψαροχώρι, ίσως πιο διάσημο για το σκηνικό του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ, μπορεί κάλλιστα να είναι πιο τρομακτικό από τη φαντασία.

Κάντεμπέρι

Μια άλλη γραφική τοποθεσία με κάποια αποτρόπαια ιστορία, η μεσαιωνική πόλη του Canterbury φιλοξένησε μια από τις πιο διαβόητες και αιματηρές δολοφονίες της Αγγλίας.

Γκλένκοε

Αυτή η περιοχή αδάμαστης φυσικής ομορφιάς ήταν κάποτε η τοποθεσία για μια από τις πιο αιματηρές μάχες και τις ανελέητες σφαγές της Σκωτίας.

Μπόντμιν

Βρίσκεται στην Κορνουάλη και έχει γίνει κάπως το όνειρο ενός κυνηγού φαντασμάτων. Οι ομώνυμες φυλακές που διαθέτει είναι δύο από τις πιο τρομακτικές τοποθεσίες της χώρας.

Πέντλ

Είναι το σπίτι σε έναν απίστευτα στοιχειωμένο λόφο, όπου μέσα από την ομίχλη και την ομίχλη μπορείτε να δείτε τα περιγράμματα 12 κρεμασμένων μαγισσών.

Έγκαμ

Είναι ένα μικρό γραφικό χωριό με μια μάλλον ιστορία καθώς το 1665, οι χωρικοί του αποφάσισαν να κλείσουν το χωριό τους στον κόσμο για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανώλης, καταδικάζοντας τους εαυτούς τους σε έναν πρόωρο θάνατο.

Mάνινγκτρι

Κάποτε το σπίτι του διαβόητου “Witch Finder” Matthew Hopkins, το μικροσκοπικό χωριό Manningtree του Essex δεν έχει απαλλαγεί από τον Hopkins.