Η Ελβετία είναι ο ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη για ταξίδια σύμφωνα με μελέτη του Gamblino.com.

Συγκεκριμένα, ανέλυσε 9 μετρήσεις που συμβάλλουν στο πόσο ασφαλής μπορεί να είναι μια περιοχή, όπως οι ανθρωποκτονίες, οι επιθέσεις, οι θάνατοι από τροχαία, ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών και ο παγκόσμιος δείκτης ειρήνης.

Σε κάθε χώρα δόθηκε βαθμολογία στα 10 για κάθε παράγοντα, η οποία στη συνέχεια αθροίστηκε για να δώσει μια βαθμολογία στον δείκτη ασφάλειας. Όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο ασφαλής είναι η χώρα.

Ελβετία
Η Ελβετία κατατάσσεται ως το ασφαλέστερο μέρος στην Ευρώπη. Με πολύ χαμηλό αριθμό θανάτων από ανθρωποκτονίες, επίθεση και τροχαία, οι ταξιδιώτες είναι πιθανό να είναι ασφαλείς σε αυτή τη χώρα. Η Ελβετία έχει επίσης πολύ χαμηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών και ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα αντίληψης για τη διαφθορά στην Ευρώπη.

Δείκτης ασφαλείας: 45

Ισλανδία
Η Ισλανδία είναι ένα σκανδιναβικό νησί που ορίζεται από εντυπωσιακά τοπία, πανέμορφους παγετώνες και καταρράκτες. Όχι μόνο είναι απίστευτα όμορφη, αλλά κατατάσσεται ως η δεύτερη ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη. Με πολύ χαμηλούς αριθμούς ληστειών (14,6) και ανθρωποκτονιών (0,89) ανά 100.000 άτομα κατατάσσεται ως ένα από τα πιο ειρηνικά έθνη.

Δείκτης ασφαλείας: 47,4

3 – Νορβηγία


Η Νορβηγία είναι μια σκανδιναβική χώρα που περιλαμβάνει βουνά, παγετώνες και βαθιά παράκτια φιόρδ. Η Νορβηγία κατατάσσεται ως ένα πολύ ειρηνικό έθνος, με πολύ χαμηλό ποσοστό ληστειών και ανθρωποκτονιών, καθώς γίνονται μόνο 2 τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 άτομα.

Δείκτης ασφαλείας: 47,9

Δανία
Η Δανία έχει αναφερθεί ότι είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο και αυτή η μελέτη κάνει τη χώρα ως την τέταρτη πιο ασφαλή στην Ευρώπη. Έχει χαμηλότερα επίπεδα θανάτων από επίθεση και τροχαία από τις περισσότερες  χώρες της Ευρώπης και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ταξίδι σας στη Δανία να είναι ευχάριστο.

Δείκτης ασφαλείας: 49,4

5 – Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο είναι μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ακτές, γνωστή για το πυκνό της δάσος, τα φυσικά πάρκα στα βόρεια, τα βραχώδη φαράγγια της στα ανατολικά και την κοιλάδα του ποταμού Μοζέλα στα νοτιοανατολικά. Όχι μόνο η χώρα είναι γεμάτη ομορφιά, αλλά έχει πολύ χαμηλό κίνδυνο φυσικής καταστροφής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν μεγάλη προσωπική ελευθερία και η χώρα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη.

Δείκτης ασφαλείας: 50

Φινλανδία
Η Φινλανδία έχει πολλά στοιχεία που την καθιστούν έναν τόσο υπέροχο ταξιδιωτικό προορισμό. Το Βόρειο Σέλας φαίνεται από την επαρχία της Αρκτικής Λαπωνίας της χώρας, μια απέραντη έρημο με εθνικά πάρκα και χιονοδρομικά κέντρα. Οι τουρίστες μπορούν επίσης να είναι σίγουροι ότι θα είναι ασφαλείς στη Φινλανδία, καθώς έχουν πολύ λίγες επιθέσεις και ληστείες ανά 100.000 άτομα.

Δείκτης ασφαλείας: 51,2

Ιρλανδία
Η Ιρλανδία είναι ένα έθνος γεμάτο φυσική ομορφιά τυλιγμένο σε ιστορία, πολιτισμό και παράδοση. Η πρωτεύουσα Δουβλίνο είναι ένα τουριστικό hot spot με το διάσημο Temple Bar, το εργοστάσιο Guinness καθώς και διάφορα μουσεία και κάστρα που το καθιστούν εξαιρετικό μέρος για να ταξιδέψετε. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς καθώς υπάρχει χαμηλός αριθμός ανθρωποκτονιών (0,87 ανά 100.000) και σεξουαλικής βίας (60.9 ανά 100.000) σε σύγκριση με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Δείκτης ασφαλείας: 51,5

Ολλανδία


Η Ολλανδία είναι γνωστή για το επίπεδο τοπίο της με κανάλια, χωράφια με τουλίπες, ανεμόμυλους και ποδηλατικές διαδρομές. Η Ολλανδία έχει χαμηλά ποσοστά επιθέσεων και σεξουαλικής βίας με πολύ χαμηλή αντίληψη για τη διαφθορά και κατατάσσεται ως ένα πολύ ειρηνικό έθνος. Αυτό εξασφαλίζει τη θέση της στις 10 πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης.

Δείκτης ασφαλείας: 52

Αυστρία
Η Αυστρία είναι διάσημη για τα κάστρα, τα παλάτια και τα κτίρια, μεταξύ άλλων αρχιτεκτονικών έργων, καθώς και για τις αλπικές κορυφές και τις κοιλάδες της. Η Αυστρία έχει πολύ λίγες ληστείες και ανθρωποκτονίες ανά 100.000 άτομα και κατατάσσεται ψηλά στον δείκτη ειρήνης.

Δείκτης ασφαλείας: 52.1

Σουηδία
Η Σουηδία είναι ένα σκανδιναβικό έθνος με χιλιάδες παράκτια νησιά και λίμνες στην ενδοχώρα, μαζί με τεράστια βόρεια δάση και παγετώδη βουνά. Είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα ζωής της και την υποδοχή των επισκεπτών της. Σε συνδυασμό με χαμηλότερα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, καθώς και με υψηλή βαθμολογία στον παγκόσμιο δείκτη ειρήνης, η Σουηδία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ασφαλή ταξίδια.