Το Μαρόκο, οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους περιπετειώδεις Βρετανούς που αναμένουν να ταξιδέψουν το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης World Nomads.

Μετά την πανδημία, οι αναζητήσεις για ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού αυξήθηκαν σημαντικά από έτος σε έτος. Ωστόσο, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 22 Ιανουαρίου 2023, το Μαρόκο εμφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις αναζητήσεις, με τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 1.585%. Οι αναζητήσεις για πολιτικές στις Φιλιππίνες αυξήθηκαν κατά 1.042%, ενώ σημειώθηκε αύξηση 533% στις αναζητήσεις για πολιτικές για την Ιαπωνία.

H World Nomads έχει παρατηρήσει ότι οι πελάτες, κατά μέσο όρο, αγοράζουν ασφάλιση μόλις δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι τους. Μια έρευνα επωνυμίας που διεξήχθη από τη World Nomads τον Δεκέμβριο σε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε επίσης ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια επιστρέφει στα προ-COVID επίπεδα. Από τους ερωτηθέντες, το 77% είπε «δεν με εμποδίζει τίποτα να κάνω κράτηση για ταξίδια».

Όταν ρωτήθηκαν πόσα ταξίδια σχεδιάζουν να κάνουν τους επόμενους 12 μήνες, το 33% απάντησε ότι σκόπευε να ταξιδέψει 2 έως 3 φορές, με το 15% να δηλώνει ότι θα ταξιδέψει περισσότερες από 6 φορές.

Κίνητρα για ταξίδια

Το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει σε έναν νέο προορισμό, ενώ η «χαλάρωση και η αποσύνδεση από το διαδίκτυο» (31%) και η «υπαίθρια δραστηριότητα» (23%) ήταν τα κύρια κίνητρα για ταξίδια.