Κομβικός είναι ο ρόλος της Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών (ΙΤ&Τ) σε μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις που πραγματοποιούνται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), κατατάσσοντας το ανάμεσα στα πιο σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου.

Ένα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού αποτέλεσε η ενσωμάτωση της υπηρεσίας διασύνδεσης παροχής επιχειρησιακών δεδομένων (πύλη αναχώρησης, θέση στάθμευσης αεροσκάφους) με το σύστημα ελέγχου επιβατών των εταιρειών Aegean & Olympic Air. Μέσω της συγκεκριμένης αναβαθμισμένης υπηρεσίας αυτοματοποιείται μια διαδικασία – που απαιτούσε τον συντονισμό μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού του Αερολιμένα και των υπεύθυνων της αεροπορικής εταιρίας – αυξάνοντας πλέον την αποδοτικότητα της διαδικασίας.

H αυτοματοποίηση της υπηρεσίας διασύνδεσης παροχής δεδομένων στοχεύει να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών, προσφέροντας τους βέλτιστη εξυπηρέτηση, αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών και ταυτόχρονα βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των αεροπορικών συστημάτων του ΔΑΑ και διασύνδεσής τους με συστήματα τρίτων όπως Aegean/Olympic Air.