Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Σιγκαπούρη είναι η πιο αγαπημένη χώρα για τους Κινέζους ταξιδιώτες και την κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων προορισμών.

Η Ιαπωνία και ο Καναδάς, που ήταν δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί των Κινέζων, σημείωσαν απότομη πτώση.
Μάλιστα ο Καναδάς βρίσκεται στην τελευταία θέση στην τελευταία κατάταξη.

Αυτό αποκαλύπτει διαδικτυακή έρευνα από το Ερευνητικό Κέντρο Global Times με την εταιρεία DATA100 σε 16 κινεζικές πόλεις.

Δείχνει ότι εκτός από την Κίνα, το 14% είπε ότι η Σιγκαπούρη είναι η αγαπημένη τους χώρα. Ακολούθησαν η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι Μαλδίβες. Ο Καναδάς είναι το λιγότερο αγαπημένο τους με μόνο το 0,4% να λέει ότι τους αρέσει η χώρα.

Οι Κινέζοι θέλουν περισσότερο να επισκεφτούν τη Σιγκαπούρη (17,1%). Αμέσως μετά έρχονται οι Μαλδίβες και η Γαλλία.

Η σύγκριση των δεδομένων των τελευταίων τεσσάρων ετών δείχνει ότι η Σιγκαπούρη δεν βρισκόταν στην πρώτη εξάδα της επιλογής των Κινέζων από το 2018. Και έφτασε στην κορυφή το 2021.

Η Ιαπωνία, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση για δύο συνεχόμενα έτη το 2019 και το 2020, έπεσε στην έκτη θέση το 2021.

Ο Zhou Fangyin, καθηγητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Γκουανγκντόνγκ για Διεθνείς Στρατηγικές, δήλωσε ότι είναι πράγματι έκπληξη να βλέπεις τη Σιγκαπούρη στην κορυφή και ως την αγαπημένη χώρα των Κινέζων και ως αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό.

Όπως υπογράμμισε η βελτίωση της θέσης για τη Σιγκαπούρη διαμορφώθηκε σε πλήρη αντίθεση με την πτώση των δυτικών χωρών στη λίστα. Και πιστεύει ότι οι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν την πτώση των αρνητικών ειδήσεων από τη Σιγκαπούρη τα τελευταία χρόνια.