Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Κάννες διατηρούν το τριετές σερί ως «Κορυφαίος προορισμός φεστιβάλ και εκδηλώσεων της Ευρώπης».
Η γαλλική πόλη είναι στην κορυφή σε αυτή την κατηγορία και το 2023 στα World Travel Awards. Για τρία συνεχόμενα χρόνια -από το 2021 έως το 2023- παίρνουν τον τίτλο από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η οποία τον κατείχε για τελευταία φορά το 2020.

Και φέτος, θριάμβευσε έναντι άλλων οκτώ υποψηφίων στον διαγωνισμό Βαρκελώνη, η Βουδαπέστη, Ντέρι, ΔουβλίνοΛονδίνο, νησιά ΜαδέραΜόναχο και Βενετία.

Ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ που φιλοξενούνται στις Κάννες είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται από το 1946 για 12 ημέρες τον Μάιο.
Είναι ένα από τα πιο διάσημα παγκόσμια φεστιβάλ. Προβάλλει ταινίες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαγωνίζονται και εκείνων που δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά αναγνωρίζονται για την υψηλή ποιότητα τους.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών, η πόλη ζωντανεύει με μια ζωντανή γιορτή του κινηματογράφου. Προσελκύει λάτρεις του κινηματογράφου, κινηματογραφιστές και διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Εκτός από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου άλλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως το Cannes Lions International Festival of Creativity, MIPIM, Mapic, Midem, το Yachting Festival, το Cannes Dance Festival και το International Fireworks Festival προσελκύουν περίπου τρία εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Όπως είπε ο δήμαρχος των Καννών David Lisnard το 2023, “η πόλη επενδύει 80 εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα ανακαίνισης που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους”.

Oi προσπάθειες αποσκοπούν επίσης στο να γίνει πόλη πιο ελκυστική, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για διεθνείς εκδηλώσεις.

Αυτό που έκανε τη μικρή πόλη των Καννών κορυφαίο προορισμό για τις εκδηλώσεις είναι τα πολλά μαγευτικά σημεία κατά μήκος της Γαλλικής Ριβιέρας που είναι γεμάτα με ξενοδοχεία, εστιατόρια. Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, κάνουν την πόλη μοναδικό προορισμό.