Η Ιαπωνία κατέλαβε την πρώτη θέση στον Δείκτη Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2021 – ακόμη και με κλειστά σύνορα

Η έκθεση καλύπτει μια σειρά σημείων αναφοράς και μέτρων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, ο φετινός δείκτης εστιάζει στην ανοικοδόμηση του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα μετά τις προκλήσεις της πανδημίας Covid-19.

Από τις 117 οικονομίες που καλύπτονται στον δείκτη του 2021, η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για πρώτη φορά, καταλαμβάνοντας υψηλή θέση για τον αριθμό των πολιτιστικών πόρων καθώς και των υποδομών της.

Μετά την Ιαπωνία ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ισπανία, με αυτή τη σειρά. Στην πρώτη δεκάδα, άλλοι προορισμοί Ασίας-Ειρηνικού περιλαμβάνουν την Αυστραλία στην έβδομη θέση και τη Σιγκαπούρη στην ένατη θέση.

Εκτός από τα δίκτυα μεταφορών και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η Ιαπωνία σημείωσε επίσης καλή βαθμολογία σε άλλες παροχές.

Συγκεκριμένα κατέλαβε την ένατη θέση για την υγεία και την υγιεινή καθώς και την 15η για την ασφάλεια.

Μερικοί από τους τομείς στους οποίους η Ιαπωνία δεν κατέλαβε υψηλή θέση περιλαμβάνουν την ανταγωνιστικότητα τιμών (96η) και την ιεράρχηση των ταξιδιών και του τουρισμού (42η) – ίσως λόγω του κλεισίματος των συνόρων της πανδημίας.