Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι μακρινοί προορισμοί κυριαρχούν στη λίστα εκείνων στους οποίους θέλουν να ταξιδέψουν οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες το 2022, σύμφωνα με την πλατφόρμα ταξιδιωτικών προσφορών HolidayPirates.

Σε μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 8.457 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, οι ΗΠΑ ψηφίστηκαν ομόφωνα ως ο προορισμός που θα ήθελαν περισσότερο να επισκεφτούν οι Ευρωπαίου ταξιδιώτες το 2022, αναδεικνύοντας την τεράστια ζήτηση που καταγράφεται μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμών για τους ξένους τουρίστες.

Για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Μαλδίβες βρέθηκαν στη δεύτερη θέση και η Αυστραλία στην τρίτη. Εν τω μεταξύ, οι ταξιδιώτες στη Γαλλία θέλουν περισσότερο να κατευθυνθούν στον Καναδά και την Ταϊλάνδη (εκτός από τις ΗΠΑ), ενώ οι Γερμανοί κατατάσσουν την Ταϊλάνδη και την Ιταλία στη δεύτερη και την τρίτη θέση. Για τους Ιταλούς, η Ιαπωνία και οι Μαλδίβες συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Με διαφορετικούς περιορισμούς για την Covid-19 σε όλο τον κόσμο, τα στοιχεία του HolidayPirates διαπίστωσαν επίσης ότι το 37% των Βρετανών δεν πήγε καθόλου διακοπές το 2021. Συγκριτικά, το 85% των Γάλλων ερωτηθέντων έκανε διακοπές εγχώριες, διεθνείς ή και τα δύο είδη διακοπών φέτος.

Την ίδια στιγμή, το 53% των Ιταλών είπε πως το 2021 έκανε διακοπές στο εσωτερικό.