Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Κροατία είναι ο «Πιο επιθυμητός προορισμός στην Ευρώπη» για το 2023, σύμφωνα με τα Wanderlust Reader Travel Awards.
Η Κροατία ψηφίστηκε από το αναγνωστικό κοινό του ταξιδιωτικού περιοδικού Wanderlust.
Οι αναγνωρίσεις Wanderlust αποτελούν φόρο τιμής στους πιο επιθυμητούς προορισμούς, τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.

Η χώρα διακρίθηκε, θριαμβεύοντας εν μέσω έντονου ανταγωνισμού με άλλες εννέα υποψήφιες χώρες για την ίδια κατηγορία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Ισπανία εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το πολυπόθητο ασημένιο για τον πιο επιθυμητό προορισμό της Ευρώπης για το 2023, η Ιταλία είναι στην τρίτη θέση με την χάλκινη διάκριση και η Ελλάδα στην τέταρτη θέση.

Οι άλλοι ισχυροί ανταγωνιστές για το βραβείο περιελάμβαναν εκτός από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Ισλανδία, τη Σκωτία και την Αυστρία.

Η επιτυχία της Κροατίας αποδίδεται στα εκπληκτικά τοπία, τον πολιτιστικό πλούτο και τα ιστορικά αξιοθέατα.
Η χώρα έχει εκπληκτικά νησιωτικά τοπία, παράκτια αξιοθέατα, όμορφη φύση, ζωντανή κουλτούρα, συναρπαστική ιστορία και νόστιμη κουζίνα.

Αξιόλογοι προορισμοί της όπως το Ντουμπρόβνικ -που κέρδισε το βραβείο ως η πιο επιθυμητή πόλη στην Ευρώπη πέρυσι και φέτος εξασφάλισε την τέταρτη θέση σε αυτή την κατηγορία- συμβάλλουν στη φήμη της. Η σημαντική εισροή επισκεπτών στην Κροατία, ενισχύει περαιτέρω την τουριστική της θέση.

Η Κρήτη βρέθηκε στη πέμπτη θέση στα 10 πιο επιθυμητά νησιά της Ευρώπης, ενώ στη  πρώτη θέση είναι η Ιρλανδία, στη δεύτερη η Μάλτα και στη τρίτη η Σικελία.