Explore the World arrow with beach background

Το Λονδίνο έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ως ο πιο περιζήτητος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός το 2023, ξεπερνώντας το Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ταξιδιωτικό γραφείο eDreams ODIGEO.

Η δημοτικότητα της βρετανικής πρωτεύουσας είναι εμφανής στην κατάταξή της ως ο κορυφαίος προορισμός για αναζητήσεις πτήσεων από αγορές σε όλο τον κόσμο.

Το Λονδίνο ακολουθήθηκε στενά από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, την Μπανγκόκ και τη Βαρκελώνη στη λίστα των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις.

Ο δημοφιλέστερος προορισμός κρατήσεων παγκοσμίως

Ενώ το Λονδίνο κατέλαβε την πρώτη θέση στις αναζητήσεις πτήσεων, το Παρίσι εξασφάλισε την ηγετική θέση όσον αφορά τον πιο δημοφιλή προορισμό κρατήσεων παγκοσμίως, με τη Βαρκελώνη να έρχεται δεύτερη. Η βρετανική πρωτεύουσα ακολούθησε στην τρίτη θέση.

Παράθυρα κρατήσεων

Σχεδόν οι μισές (44%) όλων των κρατήσεων παγκοσμίως έγιναν εντός δύο εβδομάδων ή λιγότερο από την ημερομηνία αναχώρησης, υποδηλώνοντας μια προτίμηση για τον προγραμματισμό ταξιδιού της τελευταίας στιγμής.

Μόνο το 19% των κρατήσεων έγιναν περισσότερες από 61 ημέρες νωρίτερα. 

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι ένα σημαντικό μέρος των ταξιδιών (34%) ήταν παραμονές μικρής διάρκειας μόνο 3-4 ημερών, υπογραμμίζοντας τη διαρκή δημοτικότητα των μίνι διαλειμμάτων, τα οποία προσφέρουν στους ταξιδιώτες έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να εξερευνήσουν νέους προορισμούς.