Το Τόρμπει έχει θέσει ως στόχο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να επαναφέρει τις τουριστικές του δραστηριότητες στα προ του Covid επίπεδα και να προσθέσει εκατομμύρια λίρες στο ποσό που αντλούν οι επισκέπτες στη Βρετανική οικονομία.

Οι στόχοι αποτελούν μέρος ενός νέου Σχεδίου Διαχείρισης Προορισμού που έχει σχεδιαστεί για να καταστεί το Τόρμπει ο κορυφαίος προορισμός επισκεπτών του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2030. Οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής έχουν ήδη εγκρίνει το σχέδιο με μια συντριπτική πλειοψηφία.

Μια διαβούλευση έξι εβδομάδων σχετικά με το προτεινόμενο Σχέδιο Διαχείρισης Προορισμού της Αγγλικής Ριβιέρα 2022-30 πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος με μια έρευνα που στόχευε σε τοπικές επιχειρήσεις, κατοίκους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Το νέο σχέδιο και τα πορίσματα από τη διαβούλευση θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο του Torbay για έγκριση την επόμενη εβδομάδα.

Οι στόχοι που θέτει περιλαμβάνουν την επιστροφή στα επίπεδα των δαπανών και των επισκεπτών του 2019 έως το 2024 και την επίτευξη επιπλέον τουριστικών δαπανών ύψους 75 εκατ. λιρών και 1.500 νέων θέσεων εργασίας έως το 2030.

Στοχεύει επίσης να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις όλο το χρόνο, με στόχο το 40% από τους επισκέπτες του θερέτρου που έρχονται μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.

Το φαγητό και το ποτό θα είναι ένας από τους βασικούς τομείς που θα αναπτυχθούν για τους επισκέπτες, μαζί με τις δραστηριότητες στο νερό, την αξιοποίηση του πολυπόθητου παγκοσμίου γεωπάρκου του κόλπου της UNESCO και την εκμετάλλευση περισσότερων πολιτισμών και εκδηλώσεων.

Οικογένειες που αναζητούν διασκέδαση δίπλα στη θάλασσα και «δραστηριότητες για νέους» θα αποτελέσουν αγορές-στόχους, μαζί με τους «Πολιτιστικούς Εξερευνητές». Στόχος θα είναι και ο επιχειρηματικός τουρισμός, με εταιρικές εκδηλώσεις στο ημερολόγιο.

Συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 100 απαντήσεις στη διαδικτυακή έρευνα και το 84% όσων απάντησαν συμφώνησαν με τους στόχους του Σχεδίου Διαχείρισης Προορισμού και αυτό που το συμβούλιο περιγράφει ως «συνολική κατεύθυνση ταξιδιού.