Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με στόχο να προσελκύσει ξανά τουρίστες μόλις ανοίξουν οριστικά τα σύνορα και αρθούν όλοι οι περιορισμοί για την πανδημία, το Χονγκ Κονγκ προσφέρει 500.000 αεροπορικά εισιτήρια σε διεθνείς ταξιδιώτες.

Το Συμβούλιο Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ, ελλείψει οριστικού χρονοδιαγράμματος για την επαναλειτουργία, εκτιμά ότι θα επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες της εκστρατείας στις αρχές του επόμενου έτους.

«Μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει ότι τελειώνει επιτέλους τα μέτρα κατά του COVID-19 για ταξιδιώτες, θα ξεκινήσουμε την εκστρατεία με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δήλωσε ο Dane Cheng Ting-yat, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ.

Θα εργαστούμε χέρι-χέρι με τους διάφορους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, δηλαδή τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και τους τουριστικούς πράκτορες για να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε επίσης ελκυστικές προσφορές για να προσελκύσουμε ξανά επισκέπτες».

Η εκστρατεία, η οποία θα κοστίσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και μισό εκατομμύριο δωρεάν εισιτήρια θα διανεμηθούν μέσω της Αρχής του Αεροδρομίου, για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, στην άρση όλων των περιορισμών.

Κατόπιν αυτού, το Συμβούλιο Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ θα ξεκινήσει διαφημιστικές καμπάνιες για τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το Χονγκ Κονγκ δυσκολεύονται να ανακτήσουν τα προγράμματα πτήσεων.
Για παράδειγμα, η Cathay Pacific αναμένει να τρέξει μόνο το ένα τρίτο της χωρητικότητας επιβατών πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το Χονγκ Κονγκ είχε μερικούς από τους πιο σκληρούς κανόνες στον κόσμο, καθώς ακολουθούσε τις πολιτικές της Κίνας για «μηδενικό COVID».

Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ταξιδιώτες που επιθυμούσαν να εισέλθουν στο Χονγκ Κονγκ έπρεπε να μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας με δικά τους έξοδα.
Πλέον, οι ταξιδιώτες στην περιοχή πρέπει απλά να παρακολουθούν τον εαυτό τους για πιθανή μόλυνση για τρεις ημέρες μετά την άφιξη τους στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν το Χονγκ Κονγκ διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2021 (184.000 έναντι 91.400), αλλά το 2019 υπήρχαν περίπου 56 εκατομμύρια άνθρωποι που πέρασαν τα σύνορα του.

Η πλήρης τουριστική ανάκαμψη του Χονγκ Κονγκ στα προ πανδημίας επίπεδα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πότε θα επιστρέψουν οι Κινέζοι τουρίστες, καθώς η ηπειρωτική Κίνα συμβάλλει σε περισσότερες από τις μισές εισερχόμενες αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις του Χονγκ Κονγκ.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για έναν οδικό χάρτη ή χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία της πόλης.
Ωστόσο πολλοί φορείς πιέζουν για το άνοιγμα, δεδομένου ότι ο υπόλοιπος κόσμος έχει γυρίσει σελίδα και αντιμετωπίζει τον COVID-19 ως κοινό κρυολόγημα και το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας έχει αρχίσει να ανακάμπτει λόγω μειωμένων ή άρσης περιορισμών.