Το 85% των ανθρώπων που δεν έχουν ταξιδέψει από το 2019 σκοπεύουν να κάνουν ένα διεθνές ταξίδι τον επόμενο χρόνο.

Ο αριθμός αυξάνεται στο 90% της αγοράς διακοπών του 2019 που ταξιδεύει το επόμενο έτος, όταν ληφθούν υπόψη όσοι έχουν ταξιδέψει σε όλη την πανδημία.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στα ταξίδια δεν θα είναι η ίδια η πανδημία. Αντίθετα θα είναι οι απρόβλεπτες αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανόνες και η σχετική ταλαιπωρία.

Αυτό αναφέρει το 57% των καταναλωτών. Τούτο σημαίνει ότι το εάν οι άνθρωποι θα πάνε διακοπές το 2022 εξαρτάται άμεσα από το πώς θα επιλέξουν οι κυβερνήσεις να χειριστούν τα μέτρα.

Τα ανωτέρω προέκυψαν από έρευνα της Holiday Extras. Τα στοιχεία της έρευνας ανέδειξαν τους προορισμούς της ζώνης Σένγκεν ως προτιμώμενους από τους ταξιδιώτες.

Ωστόσo, η Τουρκία αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος, βοηθούμενη από την πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας σχεδόν 80%.

Οι ταξιδιώτες θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα και να έχουν μεγαλύτερες περιπέτειες το 2022. Αυτό συμβαίνει εν μέρει λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων στο lockdown. Επίσης θέλουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο.

Το Μεξικό αποδεικνύεται δημοφιλές μεταξύ των οικογενειών, ενώ και η Αίγυπτος βρίσκεται στις προτιμήσεις για ταξίδια το 2022.

«Καθώς μπαίνουμε στο νέο έτος, η έρευνά μας δείχνει πόσο μεγάλη είναι η όρεξη για ταξίδια – και πόσοι από εμάς σκοπεύουμε να ξεφύγουμε κάπου μέσα στους επόμενους 12 μήνες». Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε εκπρόσωπος του Holiday Extras.